Firefox-tips: Google Translate-tillegg

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har ønsket meg en måte å oversette utenlandsk tekst til norsk uten å må gå til Tritrans.net eller Google Translate, det hadde vært skikkelig snadder å kunne gjort dette med et høyreklikk istedet, ikke sant?

Som dere sikkert allerede har skjønt ut i fra overskriften og teksten til nå så finnes det en slik løsning allerede, og den rocker villt. Firefox tilleggets navn er ‘Unofficial Google Translate Firefox Extension‘ og kan lastes ned her. Med dette tillegget så kan du kun ved å bruke høyreklikkmenyen i Firefox og Alt eller Option tasten på din maskin oppnå det samme som du tidligere oppnådde ved å først markere tekst, også gå til google translate, lime inn tekst og oversette. Prosessen er nå betydelig kortere:

  1. Første gang du skal bruke dette verktøyet så høyreklikker du og velger de språkene du skal oversette fra og til for det meste, feks så kan du velge English under ‘Translate from’ og Norwegian under ‘Translate to’. Dette slipper du å stille mer på senere med mindre du skal bruke andre språk.
  2. Marker teksten du vil oversette og hold nede Alt/Option(avhengig om du bruker en Mac eller Windows-pc) mens du klikker på teksten. Du vil nå få opp oversettelsen. Pent ikke sant?
  3. Hvis du vil oversette hele nettsiden og ikke bare setninger, fraser og ord så velger du ‘Translate page’ fra høyreklikksmenyen istedet for punkt 2 i denne guiden.

Før du strekker hendene i været og jubler så anbefaler jeg deg å ta en titt på videoen til skaperen av dette tillegget hvor han forklarer skikkelig hvordan man bruker og ikke bruker dette tillegget. Han forklarer også en del rundt nedlastingen til tillegget, men dette er jeg ikke så bekymret for når det gjelder leserne av Teknonytt – dere vet hva dere holder på med ikke sant?

PS! For å lese mer om Google Translate og dens nye funksjoner så les denne artikkelen fra Teknonytt.

Her er altså videoen til skaperen av tillegget:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w8YDWtitcRw[/youtube]

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...