flotte video-guider for å lære grunnleggende Webdesign

Når jeg virkelig har bestemt meg for å lære noe nytt, og for meg gjelder dette for det meste teknologi, så er det som oftest bøker og e-bøker jeg går til anskaffelse av. Men jeg bruker bestandig å supplere med diverse guider/tutorials som jeg finner på nettet, og da spesielt videoguider. Når man skal lære noe nytt så er veldig ofte en visuell måte å gjøre det på funke best, dessuten så er det ikke alle som har tålmodighet eller leseferdigheter til å følge en bok eller tekstguide. Men at man ikke får med seg det som står i en slik guide betyr ikke at man ikke kan lære, det betyr bare at man må finne en annen framgangsmåte. Og det er her videoguider kommer inn i bildet. Problemet er bare at det ofte er langt imellom de virkelig gode videoguidene, eller så kan det være vanskelig å finne dem.

Jeg vil nå liste opp ti nyttige videoguider som strekker seg fra å vise hvordan man lager sin første nettside, til PHP og hvordan man lager sitt eget WordPress tema. Alle guidene er på engelsk, men jeg vil minne om at vi også har et godt norsk alternativ i Webressurs og deres videosider.

Building Your First Web Page by Hand – Dette er en grunnleggende guide som viser hvordan man kan kode en webside for hånd, men man bruker kun en teksteditor som hjelpemiddel.

Killer PHP Video Tutorials for Web Designers – Denne siden tilbyr en rekke videoguider som er gratis og som dekker PHP. Man blir geleidet gjennom det hele fra start til mål på en behagelig og intuitiv måte. Inkludert i gudien er blant annet: å skrive sitt første PHP-script, PHP-looper, og mer.

Creatin’ CSS Layouts in Dreamweaver – Dette er den første vidoen i en serie på tre om hvordan man jobber med CSS i Dreamweaver.

How to Turn any Web Template into a WordPress Theme – Denne guiden er rettet mot alle de som ikke er nerder eller skap-geeks på heltid, og som har lyst til å lære litt om WordPress og design på denne flotte bloggplattformen (er blitt en god CMS i de siste versjonene).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4lsQDxV4uSU[/youtube]

Easy Setup of Login, Registration and Password Protected Areas on Your Website – Denne PHP-guiden dekker akkurat det tittelen sier at den skal dekke. Scriptet som blir laget vil la en bruker få registere seg , logge inn og ut, forandre sitt passord, og hente et tapt/mistet passord.


Introduction to Microsoft Expression Web: Understanding CSS
– Denne videoguiden er en del av en serie med guider om Microsoft Expression Web og viser hvordan man jobber med CSS i dette miljøet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m6CJJOha8CQ[/youtube]

How to Add Navigation Menu Buttons to Your Website with Nvu – Denne guiden viser deg hvordan du legger til et navigasjonselement hvis du bruker Nvu (Gratis alternativ til Dreamweaver).

Building Your First Webpage – Denne guiden fra Utah State-universitetet er en grunnleggende oversikt for alle som aldri før har bygd en webside.

Tubetorial Archives – Dette arkivet har videoer om  HTML, blogging, WordPress, Yahoo! Pipes, å bygge en lønnsom nettside, og mye mer.

How to Build a Web Page -Denne guiden er perfekt for alle som er ferske når det gjelder HTML, og som har lyst til å bygge sin egen nettside.

Det var de lenkene jeg fikk fra en Mashable-artikkel, men det må da finnes noen norske alternativer også? Det trenger ikke å være mange, men bare noen få hadde hjulpet de som ikke har engelsk som sin største interesse. Hvis du vet om en eller flere gode norske videotutorial-sider, så vær snill og tips meg og andre om det i kommentarfeltet under. Jeg vet at Itavisens Klikk fikk et tips om en god norsk side som leverer slike tutorials i forskjellige teknologi-emner deriblant design og webdesign, hvis noen husker hvilken side jeg tenker på så kom med det, vær så snill.

[Kilde: Mashable, Bilder: Mashable]

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...