Kulturminister Trond Giske innfører statlig internettkontroll

Trond Giske: Tar opp kampen mot ulovlige nakenbilder. (Foto: TV2)

VG Nett melder at Trond Giske ønsker både statlig internettkontroll og å fjerne medias selvjustis. Ombudet skal «overvåke og gripe inn mot uønsket atferd på Internett og i andre medier».

Ombudet vil også være en støttespiller i saker hvor unge jenter har fått nakenbilder publisert på diverse nettsteder, hvor det ikke finnes en ansvarlig redaktør. Giske mener det er et problem at så mange norske nettsteder står uten en redaktør med ansvar for alt innhold.

«Det skal ikke være slik at folk står forsvarsløse overfor overgrep som begås mot dem. Det vi ser er at bilder legges ut mot enkeltpersoners vilje, og at det ikke er noen som tar ansvar.»
— Trond Giske.

Norsk presse som har hatt selvdømme i mange tiår vil trolig kritisere dette mulige tiltaket grundig. Giske sier han ikke er bekymret for VG og Dagbladet (samt andre norske aviser), men han understreker at eksempelvis Nakenprat (norsk forum som har stått for publiseringen av flere nakenbilder) også er et medium.

Kampen Giske er villig til å kjempe er mot ulovlige nakenbilder som distribueres internt på nettet, i diverse fora eller bare over Instant Messaging-tjenester (som f.eks. MSN).

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...