Freecorder Toolbar – ta opp det du hører!

Kanskje du har sett en video på youtube, og vil lagre bare lyden fra filmen? Eller kanskje du hører et morsomt lydklipp på internett, og vil lagre det på harddisken? Da bør du i så fall ta en titt på dagens godbit: Freecorder Toolbar

free-recorder-toolbar

Bilde: verktøylinja i Internet Explorer eller Firefox

Verktøylinje i nettleseren

Det ikke så sjeldent at man får bruk for å ta opp lyd man hører på PCen, og da er det jo kjekt at en enkel løsning finnes. Løsningen kommer fra Applian og heter Freecorder Toolbar, som er en verktøylinje til Internet Explorer og Firefox. Selv om det er snakk om en verktøylinje som legger seg på toppen av nettleseren, så betyr det ikke at programmet bare tar opp lyd fra internett. Formålet er nemlg at du kan ta opp det du hører, uansett lydkilde.

Tar opp uansett lydkilde

Det klarer å fange opp lydkilden uansett hvor lyden kommer fra. Enten det er fra youtube, eller Winows Mediaplayer.  Det er rett og slett så enkelt at det tar opp det du hører. Det hele foregår gjennom lyddriveren. Du kan ta opp selv med et lydkort som ikke støtter opptak.

Enkelt grensesnitt

Når du har installert verktøylinjene, lages det en mappe på harddisken, og det er her lydklippene lagres. Grensesnittet er også veldig enkelt, og når du hører noe du vil ta opp, er det bare å trykke den store røde record-knappen. Nå kan du bare spille av det du vil ta opp. Fint er det også at opptaket ikke startes før lyden du skal ta opp starter.

Justerer selv lyden

Du kan også dempe lyden på høytalerne mens opptaket skjer,  eller du kan ha på kjempehøy lyd, uten at dette påvirker opptaket, for programmet justerer selv lydnivået. Du kan også starte en innspilling på f.eks youtube, og imens den innspillinga pågår, kan du også høre på en sang i bakgrunn, uten at dette blir spilt inn, fordi programmet tar opp kun fra den første lydkilden. Det bør merkes at dette kan gjøres som, hvis det er ønskelig.

Verktøylinje som tar plass

Det eneste minuset i dette programmet, er at det må startes via nettleseren, som gjør det litt tungvindt for enkelte. Det er også kun Internet Explorer og Firefox som er støttet. Noe annet som kan være litt irriterende, er at det bruker en hel verktøylinje, som tar plass i nettleseren.  Programmet er gratis, og fungerer på Windows 2000 eller senere.

Du finner Freecorder Toolbar på denne siden.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...