FreshApps: Digg-klone for AppStore-programmer.

FreshApps er en tjeneste hvor man legger til og stemmer på applikasjoner fra Apple AppStore, her finner man noen skikkelige gullkorn av applikasjoner for iPhone og iPod Touch.

Bildet: Forsiden til FreshApps

Det begynner å bli en stund siden at vi skrev om AppVee, en nettside som anmelder og tipser om applikasjoner for iPhone og iPod Touch, i tillegg til å la leserne selv få anmelde applikasjoner. Og selv om denne artikkelen ble veldig populær den gang, så tror jeg nettsiden jeg i dag skal fortelle om har potensiale til å bli mer populær blant iPhone/iPod Touch-brukere.

Genial måte å finne fram i jungelen av applikasjoner på

FreshApps er en digg-klone hvor kun applikasjoner fra AppStore kan stemmes på, og selv om disse digg-klonene begynner å bli et oppbrukt konsept så er det nettopp slike nettsider som dette som tar konseptet et nytt skritt videre. For la oss være helt ærlig – selv om man finner veldig mye nyttig i jungelen av applikasjoner som befinner seg i AppStore, så er det også veldig mye dårlig der. Og nettopp fordi AppStore i iTunes er en regelrett jungel så er det nesten umulig å holde oversikten over nye og nyttige programmer som kommer. Derfor er FreshApps en god ide som alle iPhone/iTouch-brukere bør benytte seg av.

Når man besøker nettsiden så kommer man selvfølgelig til forsiden først, denne fungerer på mange måter ganske likt «Home Page» på Digg, eller forsiden til Kudos – de mest populære applikasjonene for øyeblikket ligger altså tilgjengelig her. Man kan også velge å bla i applikasjonene, søke i dem, legge til applikasjoner, og legge til applikasjoner du bruker på din egen konto. For å få fullt utbytte av denne tjenesten så bør man registrere seg, en prosess som er enkel og grei, før man logger inn å bruker nettsiden.

Konklusjon

Selv om Digg-kloner begynner å bli et oppbrukt konsept, så er det nettopp slike tjenester som motbeviser at det er helt oppbrukt – for personlig så tror jeg at det er mer standard-versjonen av digg-kloner som er lite nyskapende og interessant, altså stemmesider hvor vanlige nyheter blir lagt til av brukere og stemt på. For Digg-kloner som satser på nisjer som dette er det bestandig marked for, spesielt fordi slike innslag som man finner her sjeldent klarer seg godt på tjenester Digg, Kudos, Reddit, Glugg.no også videre.

Jeg likte denne tjenesten veldig godt, og har allerede funnet meg et par programmer som jeg neppe hadde funnet uten FreshApps – prøv det selv og kom gjerne med en kommentar om hva du synes om FreshApps selv.

Du finner FreshApps på følgende nettadresse: www.freshapps.com.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...