Geni i Tenårene hindrer biltyver med mobiltelefonen

En kenyansk tenåring på atten år ser ut til å ha overgått de fleste høyt betalte ingeniører når det gjelder å finne opp det ultimate utstyret som kan hindre biltyver, og ranere i å stikke av med framkomstmiddelet ditt.

Morris Mbetsa, som er navnet på det atten år gamle geniet, er fullstendig selvlært og hevder at han aldri har lest en eneste bok om elektronikk. Han har heller ikke gått noen som helst kurs, eller andre former for opplæring. Allikevel har Morris gjort noe som andre skolerte genier ikke har klart, nemlig å bygge en boks som han kaller «Block & Track». Med «Block & Track» kan han både hindre bil-ran/tyveri og spore bilen hvis han ønsker dette.

Boksen tilbyr brukeren fjernstyringsfunksjoner som de ellers ikke vil finne i et annet sikkerhetssystem for bil. En av hovedfunksjonene er at «bilen» vil ringe deg ved et uautorisert forsøk på å starte den, du vil bli spurt om en sikkerhetskode som kan bekrefte at føreren ikke har onde hensikter (les: tyveri) – bilen vil ikke starte med mindre koden blir tastet inn. Men dette er ikke alt den spesielle boksen kan gjøre for deg, du kan også ringe til «bilen» og høre på samtaler som foregår inne i den.

Morris Mbetsa sier han søker etter midler for å føre prosjektet videre til neste nivå, men det spørs om ikke noen av de store bilprodusentene snart huker tak i dette unge geniet – det burde de gjøre ihvertfall, det kan helt klart lønne seg. For hvem vet hvilke planer han har i hodet som aldri har blitt prøvd ut i praksis?

Nyt videoen under for å se hvordan det fungerer i virkeligheten:

Husk å kommentere, kanskje vil det hjelpe deg i å vinne en Slingbox Pro, fra Slingmedia. Les mer om hvordan her.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...