Gmail passerer 7 gb gratis lagringsplass

Gmail er en av Google sine tjenester på nett som blir stadig mer populær. Med konseptet «Aldri tenke på å slette» og lagringsplass som har økt konstant fra dag én, har Gmail nå passert hele 7 gb med gratis lagringskapasitet.

Når Gmail ble åpnet i lukket beta for første gang 1. april 2004 var det med 1 gb lagrinskapasitet tilgjengelig. Tjenesten ble tilgjengelig på norsk september 2006, og 7 februar 2007 gikk den vekk fra lukket beta. Prinsippet vi alle liker om å aldri måtte slette en eneste epost kom 1. april 2005, og lagringskapasiteten har den gang økt med ca. 3,3 mb hver eneste dag! Og nå har Gmail faktisk passert 7 gb (7168 mb) med gratis lagrinsplass.

Hvor lenge Gmail vil fortsette med konstant økning er usikkert, men endringer vil nok skje når det nærmer seg 10 gb. Grunnen til den teorien er at Gmail har muligheten for enkeltbrukere å kjøpe seg mer plass, der det minste man kan kjøpe er 10 gb. Her er det jo lov å håpe at 10 gb valget for kjøp blir forstørret og Google bare fortsetter med innkjøp av servere, men man vet aldri. Det blir uansett en stund til vi må tenke på dette, men det utfallet kan jo bli interessant.

Nå som Google også har sin egen nettleser (Google Chrome) og en flott funksjon der for å kunne ha Gmail i et eget programvindu kan det være de satser mer på både Gmail og Chrome. Så forhåpentligvis vil se Google satse mer på Gmail både på nett og som skrivebordsapplikasjon fremover…

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...