Gode kilder for Webdesignere og Webutviklere – Del II

Da jeg skrev om de tretti første alternativene så tenkte jeg ikke en gang i de baner at det finnes et flott Norsk alterternativ til alle disse kildene for webutviklere og designere, og slikt er jo nesten utilgivelig. Det Norske alternativet vil bli nevnt som det siste alternativet i listen, men dette betyr absolutt ikke at den er noe dårligere enn de andre alternativene. Listen ble skrevet i tilfeldig rekkefølge, og derfor kan det siste alternativet være mye bedre for deg enn det første:

16. IBM’s developerWorks

developerWorks - skjermbilde

DeveloperWorks tilbyr mange artikler og tutorials vedrørende utvikling, ikke bare om webutvikling, men også på beslektede felt som for eksempel systemer for administrasjon og åpen kildekode-teknologier og applikasjoner. DeveloperWorks er kjent for å skrive om komplekse emner og koke det ned til forbruksmateriell, forståelige artikler med andre ord.

17. del.icio.us

del.icio.us - Skjermdump

Del.icio.us er en social bookmarking nettsted hvor medlemmer kan legge inn bokmerker som lagres online og man kan også dele dem. Dette er ikke en side som er spesielt utviklet for webdesignere og webutviklere men du kan overvåke bestemte tagger som: webdev , development , og/eller javascript. Denne tjenesten anbefales om du ikke er utvikler også.

18. Sharebrain

Sharebrain - Skjermdump

Sharebrain er området som deler nyttige ressurser med web-arbeidere. Du kan finne nyttige ressurser og guider i ulike web-utvikling og design emner som Photoshop tutorials, Usability/brukervennlighet, SEO Tools, CMS’s, og interviews/intervjuer.

19. Style Grind

Style Grind - Skjermdump

Style Grind tilbyr deg nyttige nyheter og informasjon om web-teknologi og design. Ressurser og nyheter rapportert av Style Grind inkluderer en rekke web-utvikling og design emner som oppdateringer på Erik Meyer’s CSS Reset og nye plugins for jQuery.

20. PSDTUTS

PSDTUTS - Skjermdump

Din verdi som en webutvikler øker når du også er ekspert på design. Noen eksempler på dette kan være WordPress theme utviklere som ikke bare vet hvordan man skal utvikle temaer, men også vet hvordan man skal utforme dem. PSDTUTS er et flott nettsted å forbedre dine Photoshop ferdigheter på, og er et område man bør følge for å lære mer om grafikk / web design.

21. Design Reviver

Design Reviver - Skjermdump

Design Reviver tar sikte på å gi nyttig informasjon for web designere. Du kan besøke for å lese guider som: komme i gang med 3D i Flash, for å få gratis nedlasting som Photoshop brushes og for å finne design inspirasjon.

22. Blog.SpoonGraphics

Blog.SpoonGraphics - Screen shotr

Blog.SpoonGraphics er en blogg om grafikk og web design laget av Chris Spooner som selv er grafikk og webdesigner. Du kan finne mange tutorials om Adobe Illustrator og Photoshop, og gratis, nedlastbare ressurser som Sliding Door” tab menus, artikler til inspirasjon og nyheter.

23. John Resig

John Resig - Skjermdump

John Resig er bloggen som bærer John Resig’s eget navn – en ledende JavaScript utvikler og forfatter mest kjent for sin etablering av jQuery, en populær JavaScript frame. John Resig deler sine tanker om JavaScript utvikling og web-applikasjoner i denne bloggen.

24. Boxes and Arrows

Bokser og piler - Skjermbilde

Boxes and arrows handler om god praksis, innovasjoner og trender i temaet design – inkludert er informasjon om arkitektur, grafikk, og samhandling med brukeren. Du kan blant annet lese om findability (hvordan folk ser etter informasjon) og Internett-tilgjengelighet i denne utmerkede bloggen.

25. PHPDeveloper

PHPDeveloper - Skjermbilde

PHPDeveloper samler nyheter og ressurser om PHP fra blogger og nettsteder som dekker PHP. Rapportene Du finner varierer fra PHP Video Tutorials til interesting developments over at Zend.

26. Coding Horror

Coding Horror - Skjermbilde

Coding Horror er en svært populær blogg (over 100000 RSS abonnenter!) Av Jeff Atwood, en programvareutvikler. Han snakker om webutvikling og stiller spørsmål som Is HTML a Humane Markup Language? Diskuterer Amazon S3’s viability to host imagesAmazon S3, og deler informasjon om vertskontrollerte databaser

27. O’Reilly Network

O'Reilly Network - Skjermdump

The O’Reilly Network av O’Reilly Media (utgiver av utvikler-bøker) inneholder artikler og blogger om webutvikling og åpne teknologier. Noen siste artiklene inkluderer Opprette Programmer med Amazon EC2 og S3 og Komme i gang med Google App Engine. Noen blogger som er en del av O’Reilly nettverket omfatter WindowsDevCenter.com (for Windows-utviklere), ONJava.com (emner dekke Java-språket) og ONLamp.com (som skriver om Linux, Apache, MySQL og PHP).

28. Google doctype

Google legen - Skjermdump

Google Doctype er Googles nye prosjekt som vil inkludere oppføringer «av webutviklere for webutviklere. Foreløpig er det ikke har veldig mange artikler, men det er absolutt en ressurs man bør følge i de kommende månedene.

29. Web Monkey

Web Monkey - Skjermdump

Web Monkey – webutviklerens ressursbank er tilbake! Dette er definitivt et nettsted man bør følge.

30. Digital Web Magazine

Digital Web Magazine

Digital Web Magazine er et onlinemagasin for web-teknikere (web-designere, utviklere,informasjons arkitekter). Du kan finne mange nyttige ting her:  PHP, Web Standards, og programmering.31. Webressurs.no

2008-05-25_1255

Webressurs er Norges mest omfattende nettsted for webutviklere og programmere, man kan finne over 500 artikler om webuvikling, programmering, videosnutter, gratis programvare og en rekke andre tjenester som metagenerator, domenesalg, webmail, linkgalleri, etc. Og det beste av alt er at det på Norsk, man slipper å bla i ordbøker, som forøvrig inneholder lite informasjon om avansert engelsk som brukes i slike sammenhenger, for det er ikke alle som kan skilte med hovedfag i engelsk og/eller andre utenlandske språk (som også nynorsk er en del av :p).

Denne siden anbefaler jeg alle utviklere på det sterkeste å ta seg en tur innom, men også de som er i startfasen av sin nye interesse eller karriere bør ta turen innom da det også er gode tutorials for nybegynnere der.

 • 24 waysen årlig samling av 24 utvikling og design artikler fra noen av de ledende nettsted utbyggerne.
 • Noupe Gir deg nyheter og ressurser om web design og utvikling.
 • Vandelay Design en blogg om Internett Design og utvikling av Steven Snell.
 • CSS GlobeCommunity-drevet nettsted om Internett-standarder.
 • Det var det for denne gang, jeg vil om en liten stund (når jeg er helt ferdig med flytting og alt det innebærer) komme med flere slike artikler for dere som er interessert i webutvikling og webdesign.

  Lykke til med nettutviklingen!

  Relaterte artikler

  Hva er en kryptolommebok?

  Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

  Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

  Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

  Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

  Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

  Mobildeksel – den stilige beskytteren

  Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

  Kan du kjøpe sko med krypto?

  Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...