Gode startsider til din nettleser

Vi er så forskjellige vi mennesker, vi har ulike behov som skal dekkes for å gjøre oss mer eller mindre bortskjemte Nordmenn fornøyde. Men det her skal ikke være en artikkel med en moralsk undertone, det skal istedet være en hvor vi kan hjelpe deg å bli oppmerksom på gode startsider som gjør din surfehverdag mye enklere. Noen liker startsider de kan tilpasse sine egne behov selv, mens andre liker sider som er ferdig konfigurerte med linker til nyttige nettsteder og enkel nettsøking. Men vi har også de som faller under kategorien som ikke liker pene sider med støy når de åpner sin nettleser, de vil bare ha muligheten til å legge inn sine egne nettadresser i adressefeltet og ikke noe mer.

Jeg vil nå ramse opp noen forslag til startsider som skal dekke disse behovene, men jeg er selvfølgelig klar over at det helt sikkert er mange jeg har oversett eller ikke tatt meg tid og plass til å nevne i denne artikkelen, men det er jo nettopp derfor det er så flott med et kommentarfelt hvor dere kan tipse resten om deres favoritt-startside. Så her kommmer listen altså mine forslag:

1. iGoogle

2008-05-31_1306

Google hadde ingen god start med denne startsiden da den ble lansert i Mai 2005, siden hadde da bare en liste over linker man kunne bruke, ingen suksesshistorie på det tidspunktet altså. Men den 30. April i 2007 gjorde Google noen store forandringer med siden som ikke kan kalles noe annet enn en suksess, de skiftet blant annet sidens navn til navnet den bærer i dag (iGoogle). Man kan nå tilpasse hele grensesnittet til siden etter eget behov selv, ma kan legge til sine favoritt-feeds og legge til utallige webapplikasjoner som er laget av Googles store utvikler-community, og man er heller ikke begrenset til plassen på en side da man kan legge til faner med personlig tilpassede kategorier.

iGoogle lar deg følge det meste som skjer på nettet fra din startside, du kan følge været, din Gmail-konto eller dine oppgaver som må følges opp i løpet av dagen (to-do liste). Som en hver side i denne kategorien med respekt for seg selv så gir den brukeren muligheten til å tilpasse og organisere alle sine widgets, eller Google Gadgets som det kalles i denne sammenhengen, med en dra-og-slipp framgangsmåte, og du kan legge til slike Gadgets fra et enormt stort bibliotek av applikasjoner (det er vedlig mange slike Gadgets man kan få tak i, også norske).

2. ABC Startsiden

2008-05-31_1319

En norsk startside som holder en relativ høy standard, siden kan kalles statisk i disse Web 2.0 tider da man ikke har samme mulighet til å forandre og tilpasse siden etter sine egne behov. Men det har lite å si når man finner så mange nyttige linker og tips som du får på ABC Startsiden, eller startsiden.no som ofte er navnet som mest kjent «gata».

Men det er ikke bare linker til gode Norske og utenlandske nettsider og tjenester som du kan finne på denne startsiden, man kan nemlig også søke i flere store og annerkjente søkemotorer som Google, Kvasir, Telefonkatalogen, IMBD, etc. Man kan altså søke på alt fra navn, telefon og adressesøk i tillegg til å søke på andre nyttige ting som film, prisoppslag, nettleksikon, bilder, kart og bransjesøk. Listen tar nesten aldri slutt, og dette er noe man får servert på en intuitiv og enkel måte, din bestemor skal få lite problemer med å bruke denne siden. Men det er kanskje det som er det store minuset med ABC Startsiden også, at man rett og slett er helt overlatt til eierne og bidragsyterne av siden, man kan rett og slett ikke tilpasse den til sine personlige behov.

Men uansett så vil jeg anbefale alle som ikke allerede har testet denne siden til å ta turen innom www.startsiden.no for å finne ut om den er noe for deg.

3. Netvibes

2008-05-31_1334

Dette er min personlige favoritt, dette er en startside som kan tilpasses og mekkes på akkurat som din smak og stil vil at du skal. Tankegangen bak denne siden er  ganske lik iGoogle’s, men Netvibes gjør det bare så utrolig mye bedre både når det kommer til design og brukervennlighet. En veldig nyttig ting med Netvibes er at den kan integreres med sosiale nettverk som blant annet Facebook. Ellers så kan man legge til gadgets og applikasjoner i tillegg til RSS-feeds og andre nyttige ting du ønsker på din startside.Ta turen til www.netvibes.com for å se selv, du vil garantert ikke angre på de minuttene (eller timer og døgnene) du bruker der.

4. Speed Dial

Speed Dial er en funksjon som orginalt kommer fra og er innebygd i nettleseren Opera, med denne funksjonen kan man legge inn sine mest brukte nettadresser slik at man kan velge mellom disse når man starter nettleseren.

Men denne funksjonen finnes også som et tillegg til Firefox, det finnes i to forskjellige eksemplarer: Speed Dial og Fast Dial, hvor Speed Dial er den mest populære og høyest rankede.

En annen måte å få en slik funksjon som startside er å bruke en webapplikasjon med navnet Only2clicks.com. Denne tjenesten gjør akkurat det samme som de to tilleggene jeg allerede har nevnt og den orginale tjenesten i Opera, men det fine med denne er at man kan bruke den i hvilken som helst nettleser, til og med Internet Explorer som ikke akkurat er kjent for å ha noen gode gratis-tilleg å tilby (ja jeg vet jeg kan få litt juling nå, men innrøm det – IE er ikke akkurat brukervennlig og har en stor mangel på gratis og gode tillegg). Test det å se om det kan være noe for deg.

5. My Yahoo eller gode gamle Yahoo

2008-05-31_1406

Yahoo har vært en startsiden å regne med så lenge jeg kan huske, akkurat på dette feltet så har Yahoo vært et lite hestehode foran mange av sine konkurrenter over en lang tidsperiode nå. Men som alle andre ting her i verden så er ikke denne siden perfekt, men hvem og hva er det egentlig?

Veldig mange bruker My Yahoo Beta som startside i sin nettleser, men det er også en del som fortsatt tviholder på gode gamle Yahoo.com også. Den nye tjenesten, My Yahoo, bygger på samme ideen som iGoogle og Netvibes – man skal kunne tilpasse siden til sine egne behov, en dynamisk og flott tjeneste. Men er du en av de som ikke likte den gamle tjenesten til Yahoo (Yahoo.com) så bør du også styre unna den nye, men hvis du likte den gamle tjenesten så er dette perfekt for deg. Man har bare forbedret den gamle utgaven både når det gjelder design og brukervennlighet. Prøv det og lag deg din egen mening.

Det var mine fem forslag, og som jeg skrev innledningsvis så er det garantert mange jeg ikke har nevnt, men det er derfor jeg er så takknemlig for vårt kommentarfelt og for dere, våre kyndige lesere – legg ut dine forslag og forklar litt om hva de gjør og er.

Lykke til!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...