Google Reader på skrivebordet

Det finns mange trofaste fans av Google Reader i vårt landstrakte land, og ikke minst internasjonalt. Selv er jeg ikke den største fansen av denne nettbaserte RSS-leseren, men ser helt klart hvorfor den er det. Jeg sverger til NetNewsWire istedet, en RSS-leser for Mac som synkroniserer seg med NewsGator på nett

I det siste så har Adobe AIR gjort det mulig å lage applikasjoner for det meste, men fram til nå har jeg savnet en AIR applikasjon som bringer tjenester som Google Reader på skrivebordet mitt, kanskje er det nettopp dette so mangler for at jeg skal ta spranget fra NetNewsWire til Google RSS-leser.

Men nå er det altså mulig med nettopp et Adobe AIR program å bruke Google Reader lokalt på sitt skrivebord, en applikajson jeg tror kommer til å få en varm velkomst. Programmet synker perfekt med GR og har den samme layouten også. Man kan faktisk lett bli lurt til å tro at Google selv har utviklet dette flotte verktøyet, det ser faktisk så bra og gjennomført ut.

Som sagt så tilbyr programmet full synkronisering med din Google Reader konto, og krever at du logger inn med ditt brukernavn og passord før du kommer igang. Panelet du leser sakene i kan utvides til å bli bredere, men listen over feeds kan ikke det, dette er noe som bør fikses til neste versjon. Applikasjonen har også en søkefunksjon slik at man kan søke gjennom alle Feeds og saker, i tillegg til at man kan slette og legge til nye RSS-feeds. Det er også lagt til tagging av saker og feeds, en funksjon andre RSS-lesere burde brukt i en større grad, tagging er undervurdert.

Selve grensesnittet er trolig designet med OS X som utgangspunkt, det er utrolig rent og pent, flott å se på med andre ord. Men programmet fungerer selvsagt utmerket på en Windows-maskin også, det er jo tross alt et Adobe AIR program. Grensesnittet er laget veldig enkelt og intuitivt slik at man manøvrerer lett i programmet uansett hvor høyt teknologi-nivået ditt er.

2008-05-14_0958

Det er selvsagt en del funksjoner som fortsatt kan legges til, men i det store og hele så er dette en god start hvis man tenker på at dette er første versjon, men her er noen punkter de faktisk har fått med, og som absolutt hjelper deg å få en lettere hverdag:

  1. Abonner og avslutt abonnering på feeds
  2. Legg til/Fjern/Forandre Tagger
  3. Søkefunksjon
  4. Full synkronisering med din Google Reader konto
  5. Og enda mer

Her er noen punkter som er på vei, og kommer i neste versjon (og det trengs):

  1. Fortsettelse (Lar brukeren lese mer enn 20 saker per Feed)
  2. Offline mode
  3. Tastatursnarveier
  4. Windows XP/Vista og custom themes
  5. Antall uleste i Mac-docken

Uansett om noe mangler i denne AIR applikasjonen så er det en meget god start med tanke på at dette er første versjon, jeg gleder meg til fortsettelsen, kanskje kan dette bli starten på mitt nye Google Reader eventyr? Ikke vet jeg, men det kan ta litt tid før jeg kaster NetNewsWire, som jeg fortsatt mener er den soleklart beste leseren som finnes i dag.

Her linkene du trenger for å få dette programmet:

=> Adobe AIR Installer

=> Google Reader AIR

Og her er NetNewsWire for de som vil ta en titt på den for å sammenligne, vi har tidligere skrevet om NetNewsWire i Teknonytt – les det her.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...