Gratis musikk-nettsteder du bør besøke

Det er som alltid store debatter om piratkopiering av musikk og om musikkens evne til å overleve dette, men det er en helt annen artikkel. Det jeg tenkte å gjøre nå er å gå igjennom noen websider som leverer gratis musikk til deg slik at du slipper å piratkopiere, for hvem trenger egentlig å fylle opp harddisken med noe man kan spille av rett fra nettet?

Her er listen over femten flotte nettsteder som tilbyr gratis musikk:

1. The Sixtyone

Denne nettsiden tilbyr musikkelskere fantastisk god musikk å høre på, MEN ikke laste ned. Det unike med dette nettstedet er at man tjene poeng på å peke ut sanger som også andre brukere gir poeng til. Lytterne er dommer over sangens skjebne, rene idol for folket.

2. Spinjay

Hvis du planlegger å holde fest eller forbereder deg på en reise og trenger musikk for å laste ned til din iPod eller andre MP3-spillere, slik at festen din kan Rocke villt eller at turen din blir akkurat som du hadde håpet på. Ja da er Spinjay siden du bør ta en titt på. Miks sammen din favoritt spilleliste og legg den ut på Spinjay.com slik at andre brukere av dette communitiet kan stemme på den, og du kan sammenligne den med andres lister og se hvor godt likt din musikksmak er. Er du heldig så er akkurat din spilleliste den vinnende kandidaten og du får poeng for å vinne stemmingen. Det fine med denne siden er at du kan finne god musikk ved å se på andres musikksmak, men du kan også se hva som er mainstream utenfor lille norge også – da vet du jo hva som kommer om ett par måneder her også.

3. Songza

Songza tilbyr musikkfans muligheten til å søke etter og høre på artisten eller sangen de ønsker på nettet. Brukerne etrenger ikke å abonnere eller betale for tjenesten, noe man må på tjenester som Last.FM og Rhapsody. Det fine med Songza er at siden betaler lisensene fra de store artist-rettighets organisasjonene (ASCAP, BMI, SESAC) og disse selkapene betaler igjen utgiverne og sangskriverne en sum som står i stil med antall hørte sanger de har oppnådd på Songza. Perfekt ikke sant? Vi brukere får gratis musikk på nettet, og artistene blir betalt.

4. Grooveshark

Bruk denne musikkdelings nettsiden til å oppdage nye artister og sanger gjennom sidens community (Norsk erstatningsord for community? kommentarfeltet) av musikk-elskende brukere. Del din favoritt-musikk med anddre i communitiet, og tjen kreditt slik at du kan få gratissanger selv. Lyttere kan også anmelde og anbefale musikk som de hører på og laste ned musikk helt uten restriksjoner.

5. It Breaks

Oppdag nye plateselskap-artister og band ved å høre på musikk som blir kringkastet av artisten på ItBreaks. Lyttere kan kommentere, dele og evaluere sangene som de hører på og hvis en sang mottar nok av gode tilbakemeldinger, så vil sangen bli flyttet til forsiden med en gang. ItBreaks’ medlemmer kan tilpasse sine egne kontoer med utallige muligheter inkludert grupper, albumer, spillelister, rangering også videre.

6. MP3 4U

Denne musikksiden tilbyr gratisk og lovlig MP3’er som er lagt ut av deres community. MP3 4U’s medlemmer kan kommentere og anmelde sangene som de har hørt på, slik at resten av communitiet kan oppdage den beste gratismusikken i vårt univers. Hvilken type musikk liker du? Denne websiden tilbyr musikk fra alle musikk-sjangre – ja alle faktisk.

Listen fortsetter under…….

7. New Grounds

Besøk denne nettsiden hvis du er i humør til å oppdage ny musikk fra nye artister fra verden rundt. Brukere kan stemme på sine favoritter og andres favorittsanger, band og musikere.

8. Musicovery

Nettsiden tilbyr sine lyttere muligheten til å høre på og bygge sine egne spillelister via deres egne radiokanaler. Oppdag ny musikk fra forskjellige genrer og/eller velg dine favoritt musikkgenrer. Man kan også velge musikk etter sitt humør på Musicovery.

9. Live Music Archive

Live Music Archive tilbyr sine brukere konsertnedlastinger med av meget god kvalitet, det påstås at kvaliteten er den beste på hele nettet, noe jeg faktisk ikke vil avkrefte heller.

Det er mer enn 49 000 objekter og 2 912 band og velge mellom, så dette er et fantastisk verktøy å bruke når du vil forstørre din musikksamling.

10. My Bloop

MyBloop lar hvem som helst få lov til å lagre filer gratis, og dele dem med hvem som helst gratis. Dette virker både i Windows og Mac, så alle kan lytte til deres favorittmusikk, lage spillelister, ta backup av filer eller rett og slett dele din personlige musikksmak med resten av verden i løpet av bare minutter. Med over en og en halv million filer som allerede er lagret, så kan man finne et flott og stort assortement med sanger og musikk.

11. Deezer

Oppdag ny musikk og nye artister ved å lytte til et utvalg av webradio-kanaler som Deezer tilbyr sine medlemmer. Bli med i Deezer-communitiet og delta i deres forum for å holde deg oppdatert på din favorittmusikk. Søk etter musikken du vil lytte til ved enten å velge artisten eller tittelen fra den innebygde søkefunksjonen til siden.

12. Tagoo

Tagoo tilbyr musikklyttere gratis musikk å lytte til på internettet. Bygg din egen spilleliste som inneholder alt fra de største navnene til de små ukjente kjellerbandene som akkurat har startet sin karriere. Tagoo er fotsatt i beta, så noen bugs må man regne med.

13. Jamwave

Tilbyr sine lyttere muligheten til å lytte til og oppdage gratis musikk som du sannsynligvis aldri har hørt om før, ikke før nå. Lyttere kan bli med i en eller flere av Jamwaves grupper , hold øye med ovdersikten oversiten over «listetoppene» siden har, man kan for eksempel bla igjennom kommende hendelser.


Ellers har vi tjenester som Last.FM og pandora som har gjort det meget bra og er idag to websider/webapplikasjoner som høster stor respekt. For å bruke Pandora så følger du vår guide om hvordan man bruker Hulu.com og Pandora.com utenfor USA og i Norge.

Edit: Utifra kommentarene så skjønner jeg at jeg burde lagt til minst to alternativer til, det ene er den kjente norske siden til NRK – Urørt, og det andre alternativet er Jamendo. Fortsett med å komme med gode alternativer til min liste, det vil bare gagne alle lesere av artikkelen senere.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...