Greasemetal: Greasemonkey-versjon utviklet for Google Chrome

At Google mener alvor med sin nettleser er unødvendig av meg å si, dette er allerede bevist. Men en ting de har ventet med i beta-fasen er å gi ut en API som gjør det mulig for utviklere å lage tillegg til nettleseren. Nå har en Japansk utvikler funnet en metode som gjør det mulig å kjøre userscripts i Google Chrome på samme måte som Greasemonkey fungerer i Firefox.

For alle som er usikre på hva userscripts, eller brukerscript hvis vi skal snuble oss ut på en veldig dårlig oversettelse, så er dette noe som gjør det mulig å kjøre små javascript som forandrer oppførsel og utseende på nettsider du besøker, men dette skjer kun på din egen datamaskin når du har aktivert scriptet, det vil ikke skje forandringer på nettsiden når andre brukere besøker den. Firefox har lenge hatt et tillegg som heter Greasemonkey som gjør dette mulig, og nå skal det altså være mulig å kjøre noen av scriptene som Greasemonkey-brukere kan bruke i Google Chrome.

Det er fortsatt veldig få script som fungerer i Greasemetal, og utvikleren selv sier at han anbefaler kun å bruke de scriptene som også er laget for Safari og Opera, noe som helt klart setter begrensninger på hvor mange script som er tilgjengelige akkurat nå. Men dette er kun første versjon av Greasemetal, og flere nye funksjoner og en bredere støtte for script blir lovet til neste versjon. En ting som virkelig savnes er et grensesnitt for å behandle og gjøre innstillinger i scriptene som kjøres, dette må gjøres manuelt ved å flytte filer til en mappe i «Mine Domunter» slik det er nå.

200809101815.jpg

Mer informasjon og nedlasting finner dere her.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...