Inquisitor for Firefox – oppdatert søk mens du skriver

Det er nå mulig å installere Inquisitor i Firefox og få direkte oppdateringer på søkene man gjør, det er et meget nyttig tillegg som kan falle i smak hos mange Firefox-fans.

Orginalt for Safari

Safari-brukere har hatt muligheten til å bruke Inquisitor lenge nå, det er en plugin som er gjør at man får resultater mens man skriver i søkefeltet til nettleseren. Det er nå mulig for Firefox-brukere å bruke det også, for etter at Yahoo kjøpte Inquisitor i Mai tidligere i år så ble det raskt utviklet en versjon for Firefox som er minst like bra som Safari-versjonen.

Enorme valgmuligheter og kilder

Hvis du liker tanken på å få opp søkeresultater fra flere søkemotorer og informasjonskilder som er representert i søkefeltet til Firefox så er dette noe for deg. For det er ikke bare Google som kommer med direkte søkeresultat, det er fra flere nyttige kilder som du etterhvert kan fylle på ved å legge til søkemotorer i søkefeltet til Firefox. I mitt søkefelt så har jeg blant annet en egen søkefunksjon for YouTube, og som et resultat av dette så får jeg opp direkte resulater derfra hvis søket passer inn. Men det er ikke bare søkemotorene som er representert i dette søkefeltet som fungerer her, jeg har blant annet fått opp restultater fra FriendFeed, diverse video-communtiy, UStream, også videre.

Innstillinger

Men for alle Google-junkier som leser dette – husk på å forandre innstillingene til tillegget slik at Google blir hovedsøkemotoren, etter installasjon så er det Yahoo som er standard, noe som ikke er så rart etter som det er de som har videreutviklet dette tillegget. For å få enkel tilgang til disse innstillingene så entrer du bare Firefox’ egen innstilling og klikker på fanen som heter Inquisitor. Her gjør du de nødvendige innstillingene for at du skal bli fornøyd.

Og skulle du til formodning ikke like dette tillegget, så er det ikke vanskeligere enn at du klikker på ikonet ved siden av søkefeltet (til venstre) og skifter tilbake til Google eller den søkemotoren du brukte fra før.

Du finner tillegget på denne nettsiden, men det er fortsatt i utvikling og man må derfor være registrert og logget inn i Firefox Addons for å laste det ned. Men dette er en enkel sak da man kun trenger å registrere seg og logge inn som man ellers ville gjort på andre nettsider.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...