Kudos er fortsatt ynglingsplass for juksere

kudos.jpg

Selv om vi i Teknonytt har blitt beskyldt for å spamme Kudos forleden, noe jeg delvis kan si meg enig i, så klarer jeg ikke å la være å skrive om hvordan jeg som Kudosbruker ser på Kudos i skrivende stund.

Jeg starter med en innrømmelse, ja vi har sendt inn mye saker til Kudos i det siste, og noen av dem burde absolutt ikke vært sendt inn ser jeg i ettertid. Vi har nå prøvd å begrense oss til saker vi tror vil fortjene noen Kudos-stemmer, men dette er selvfølgelig vanskelig å forutsi. Vi legger inn saker på Kudos fordi vi vil få lesere til vår side, det har jeg heller ingen problemer med å innrømme, men at vi kun gjør dette av økonomiske hensikter vil jeg absolutt ikke skrive under på. Jeg har flere ganger tidligere nevnt at mitt ønske med å drive dette nettstedet er primært å ha noe å gjøre og for å skape et nettsted for oss teknologi-interesserte, kanskje vil jeg også utvikle ett sosialt nettverk på et senere tidspunkt. Det interessante ved å drive et slikt nettsted er å møte mennesker virtuelt som har samme interesse som deg. Så da får de 200-500 kronene i mnd, som reklamen bringer inn, betale kostnadene jeg har for å drive Teknonytt, irriter seg de som gidder.

Nok selvforsvar og tilbake til Kudos og juksing, jeg har i det siste lagt merke til at det kun er bidrag fra brukere, som selv driver nettsiden som er kilden til saken, som topper Kudos-listen, noe jeg i utgangspunktet naturligvis ikke har noe imot så lenge forsiden ikke er dekt av kun slike saker. Og det har den faktisk vært i det siste, nesten uten unntak.

En annen ting jeg har lagt merke til er at enkelte Kudos-brukere eller rettere sagt kommersielle nettsteder får opptil 10-12 stemmer på de første 20 minuttene som saken ligger ute på Kudos, og etter dette får de enten ingen eller få stemmer. Dette forteller meg at systemet med stemming uten innlogging ikke fungerer, det blir missbrukt til de grader. Jeg kan forstå at det frister å trykke på stemme-knappen når man har muligheten, men dette ødelegger for oss som er interessert i å markedsføre siden vår på Kudos, da det snart vil settes en stopper for alle slike sider.

Enkelte nettsider jeg har sjekket på Kudos har i en lang periode nesten ikke blitt stemt på, for så å plutselig få et stort og veldig likt antall stemmer på nesten alle sakene sine, 10-12 stemmer som oftest. Jeg vil ikke nevne noe om hvilke nettsteder dette er, da jeg ikke er sikker på hva grunnen til dette er, men jeg har helt klart mine misstanker. Jeg kommer heller ikke til å poste denne saken selv på Kudos, dette er kun et lite blogg-innlegg om mine tanker rundt utviklingen på den norske Digg-klonen.

Sakens kjerne er at dette er Itavisens eller Kudos ledelsen’s jobb å fikse, men forhåpentligvis skjer dette ved at man må registere seg for å få lov til å stemme, uansett hvor mye mindre trafikk og interesse dette skaper på Kudos. Så lenge det foregår på en ærlig måte så synes jeg at alle kan få lov til å poste saker fra sitt eget nettsted på Kudos, sakene vil få stemmer og få PR hvis de er gode nok, men slik det er nå så kan alle som er PR-kåte nok stemme seg selv opp. Og akkurat der tror jeg mange av oss er skyldige på forskjellige nivå, men det er Kudos sitt ansvar å fikse det.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...