Lær deg enkel programmering – skikkelig enkel

Jon Stødle har startet en interessant serie hvor han viser hvordan man kan utføre C#-programmering på et relativt enkelt nivå, men for de som føler at det blir et vanskelig grensesnitt og nivå å starte i så har jeg idag to gode tips.

Selv er jeg en av dem som har prøvd flere programmeringsspråk, og selv om jeg har lært litt så har jeg aldri blitt særlig flink i noen av dem. Den største grunnen til dette er at jeg lett gir opp fordi det er litt overveldende til å begynne med. For når man for første gang åpner en IDE (grensesnittet man programmerer i) så er det få som forstår hva som er det neste skrittet å ta uten å vite noe om det fra før, eller uten å ha lest/sett video om det. Enten så møter man noe som ser ut som en helt tom tekstbehandler, eller et grensesnitt med mange ting å trykke på uten at man vet hva man skal trykke på. Selvfølgelig er det ikke umulig å lære seg dette for noen, og nettopp derfor er de to programmene jeg skal vise dere nå veldig interessante.

Hackety Hack

hackety.png

Det første programmet heter Hackety Hack og du finner det på følgende nettside, og det skilter med følgende undertittel: «Wanna hack like in the movies?». Bare tittelen skal være nok til å fengsle oss datainteresserte, ikke sant? Dessverre så er dette programmet bare for Windows-brukere, men det jobbes for å få ferdig en versjon for både Linux (det finnes en veldig uferdig versjon allerede) og Mac.

I dette programmet så blir man på en intuitiv og lærerik måte guidet igjennom programmeringsspråket Ruby, og det vil komme flere programmeringsspråk med tiden. Her blir man vist hvordan man kan lage seg sin egen blogg, sin egen IM-klient, også videre ved hjelp av noen godt forklarte steg. Jeg anbefaler alle som er interessert i å lære seg mer om programmering, men som ikke har så lett for å lære gjennom video eller bøker, å ta en titt på dette. Det er ikke snakk om noen avansert programmering, men man lærer såpass at man får en liten kick-start og en økende interesse for programmering.

Som sagt så kan man laste ned og lese mer om dette programmet på denne nettsiden.

Alice.org

alice.png

Alice er et innovativt 3D programmerings-miljø som gjør det enkelt for alle og enhver å skape animasjoner for å fortelle en historie, skape interaktive spill, og videoer for å dele med andre online. Dette er gjennomført på en måte som kanskje kan virke litt barnslig for mange av våre lesere, men du verden så mye man lærer når man kommer et stykke ut i læringsprosessen. Alice blir blant annet brukt på skoler for å lære barn og mer vokse barn om programmering og animering i et 3d-miljø, så det er her snakk om et pedagogisk korrekt læringsmiljø.

Når man bruker Alice så blir man først instruert igjennom flere faser slik at selve grensesnittet ikke blir for skremmende og uoversiktlig, dette fungerer veldig bra og når man etterhvert får stå mer på egne ben så er det en nytelse å leke seg i dette programmet. Jeg har stor tro på at dette kan få mange programmeringsspirer som er litt lik meg (litt vanskelig for å komme over den første kneiken) til å fortsette med mer avanserte oppgaver (og programmeringsmiljøer), og kanskje til slutt utvikle seg videre til å skape spill og programmer til glede for alle forbrukere.

Absolutt anbefalt både til store og små, her lærer man virkelig om hvordan programmering i 3D-miljøer foregår, på et enklere nivå.

Alice kan lastes ned fra denne nettsiden, og det fungerer på Mac, Windows, og Linux. Lykke til med programmering og animasjon.

Her er en introduksjonsvideo laget av folkene bak Alice:

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...