Linux-distribusjon på Googles G1 — og det problemfritt

Gårsdagens store sak om at Google-telefonen restartet seg selv når man skriver «reboot», har overskygget en annen interessant sak, nemlig at G1 har blitt hacket til å kjøre Linux-distribusjonen Debian — og det i harmoni med Android.

Eksperimentet som er utført på en utbrutt («jailbreak») G1-telefon, har bevist at det er mulig å installere Linux-distribusjoner på telefonen.

Det skal sies at Debian-distribusjonen ikke overskriver Android-operativsystemet i bunn, det vil kun ligge på toppen som et ekstra OS. Ifølge Jay Freeman, mannen bak «gjennombruddet», gir det deg også tilgang til all Debian-programvare, eller med andre ord — uendelig mye.

På hackerens nettsider ligger en guide som forklarer skritt for skritt hvordan du kan gjøre G1-telefonen om til en nerdemaskin. Om du har en da — for den er jo ikke tilgjengelig her til lands. Vi fraråder deg å følge guiden hvis du ikke ønkser å potensielt ødelegge telefonen din.

SD-kort og formatering

Det påpekes at denne moden ikke kan gjennomføres på en standard G1. Du må ha et mikro-SD-kort med et visst antall gigabyte, og formatere dette. FAT-filsystemet er nemlig ubrukelig når det kommer til å installere Unix-basert programvare.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...