Med Bing skal Microsoft nå toppen også i søkemarkedet

Torsdag avslørte Microsoft navnet på sin kommende søketjeneste. Programvaregiganten er desperate etter en mer inflytelsesrik posisjon i søkemarkedet, og håper «Bing» skal snu opp-ned på nettopp det.

Et marked Microsoft aldri har nådd helt opp i er søkemarkedet. Google de siste årene vært kongen av webben, og vil trolig også forbli det i årene som kommer. Likevel er dette et faktum Microsoft aldri har vært tilfreds med, og forsøk etter forsøk har endt med store tap for programvaregiganten. Nå satser de igjen – denne gang med Bing.com.

Bing.com: Microsoft kommende søkemotor skal hete "Bing" og vil satse på alternativ funksjonalitet. Bing.com er ennå ikke lansert, men Microsoft har sluppet en "teaser" som viser søkemotorens funksjonalitet.
Bing.com: Microsoft kommende søkemotor skal hete "Bing" og vil satse på alternativ funksjonalitet. Bing.com er ennå ikke lansert, men Microsoft har sluppet en "teaser" som viser søkemotorens funksjonalitet.

Bing.com skal lanseres 3. juni og går rett i strupen på Google. Eller, det vil si ikke helt. Microsoft har på mange måter innsett at å utfordre Google på hjemmebane ikke er en ideell plan, og gjør det denne gang på bortebane. Selskapets nye søkemotor satser på alternativ funksjonalitet, og, som slagordet – «Bing & decide» – indikerer, på å ta valgene for deg.

Bing.com. (Foto: TechCrunch)
Bing.com. (Foto: TechCrunch)

Kumo, som har vært tjenestens kodenavn, har vært i prøveversjon i flere uker allerede. Betatestere har rapportert at Microsofts nye tjeneste er effektiv og gir relevante treff, samtidig som den gjør det godt på hendige funksjoner som å finne restauranter, etc.

Selv har Microsoft uttalt at Bing skal være en søkemotor som tar valgene for deg. Den hjelper deg ta avgjørelser ved å guide deg gjennom søkeresultatene, samt ved å fokusere på å fullføre brukerens oppgaver (søkets intensjon).

– I andre søkemotorer får brukerne hundretusenvis av treff, men ikke det de trenger. Bing.com vil lindre søket ved å tilby forskjellige opplevelser basert på søket, sier Yusuf Mehdi, visepresident i Microsoft.

Videre på D7-messen har Microsoft-sjef Steve Ballmer innrømmet at det ikke er lett – om mulig – å velte Google:

– Det er umulig å endre spillet i ett steg, sa Ballmer til den oppmøtte pressen.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...