Memopal – Perfekt backupløsning

Den perfekte backup-løsningen har vel vi alle vært på jakt etter, og en som vi har holdt ut med i over 1 måned er ikke alltid like lett å finne. Memopad.com derimot har en tjeneste jeg har troen på at vil holde langt over en måned. Memopal koster penger, noe som også plasserer den i en annen klasse enn den evige listen med gratis-tjenester, men det viktige her er et at Memopad fungerer, og det fungerer bra!

Innstallasjon

Når du regsitrerer deg må du laste ned en liten applikasjon og innstallere. Her velger man hvilken mappe som skal bli tatt backup av. Programmet finnes til Windows, Mac og Linux. I programmet kan man starte og stoppe opplastning av nye filer til webserveren.

Backup og deling

Som personlig bruker får man 150 gb lagringplass, allerede her har Memopal danket ut gratis-tjenester som DropBox. Med Memopal velger du ut en mappe på maskinen din, enten det er Mac eller Windows du bruker, og når du flytter inn filer vil de automatisk bli tatt en backup av. Filene får du enkelt tilgang til fra Memopal sine sider. Og selv om du sletter filen fra mappen på maskinen, så ligger den igjen på Memopal.com. Praktisk!

Enkel deling har Memopad også hatt i tankene under utvikling, for å dele en fil bare klikker du på den blå «V»-en som du kan se på ikonene under og velger «Share». Da får du opp en ny fane hvor du kan fylle inn epost/eposter, emne og en tekst. I teksten ligger en link hvor en bruker kan laste ned filen du ønsker å dele. Av sikkerthetsinnstillinger kan du velge om filen skal være tilgjengelig 1 dag, 1 uke eller for alltid.

Enkel tilgang på web

Som du ser på bildet over har man en flott oversikt på web, med enkel tilgang til filene. Ved å klikke på dem får du opp et valg om du vil laste de ned. Vi savner derimot muligheten for å se dokumentene fra nettsiden, dette burde iallefall vært mulig med bildefilene.

Dårlig på filtyper

Hvis du istedenfor å søke trykker på «Images» blir det som å søke på «.jpg». Den finner ikke bilder som er i for eksempel .png, og det samme gjelder «Music» som søker på «.doc». Et søk på «Images» burde finne alle bildefiler, da hadde det vært hjelp i de knappene.

Ellers er søkefunksjonen pratisk og sparer deg for mye mappeblaing når du nærmer deg noen hundre filer på i Memopal.

Pris

Memopal for privatpersoner koster 49€ pr år, som tilsvarer ca 450 norske kroner. Sammenlignet med en ekstern harddisk ville du i dag fått en harddisk på ca 500 gb til samme pris. Men samme funksjonalitet? Nei. Her får du tilgang til filene dine fra hvor som helst i verden via internett, og det gir vi Memopal et stort pluss for.

Konklusjon

Er du ute etter en enkel backupløsning for flere maskiner er Memopal en løsning du bør sjekke ut. De tilbyr en gratis prøveversjon i 7 dager, og det kan være smart å prøve den på forhånd. Memopal tilbyr backup-løsning på en elegant og ikke minst, enkel måte. Det er enkelt å ta backup av filer, og det er enkelt å få tilgang til dem igjen. Memopal er absolutt verdt å teste ut.

Memopal kan lastes ned herfra: Memopal.com

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...