Mer Om Quake 3 For iPhone

quake_3_ipodtouch.jpg

Videoen Teknonytt viste forleden, hvor en person spilte Quake 3 på to iPhoner, har vært opphavet til enorme diskusjoner på nettet verden over. Men nå kan alle som sto fast på at dette var en falsk video svelge i seg ordene sine, filmen har nå blitt bekreftet som ekte. Dette kan garanteres fordi Gamecyte.com har fått tak i de som har programmert det hele, HermitWorks kaller de seg, og de kan bekrefte at dette ikke på noen måte er en spøk eller at det er en falsk video. HermitWorks er forøvrig skaperne av spillet Space Traders, som er ett Drug Wars inspirert spill.

Cameron Tofer, en av de som programmerte det hele, sier at det er en tidkrevende prosess å portere spill til iPod Touch og iPhone, men akkurat denne prosessen gikk overraskende fort. De brukte åtte og tolv timer på det hele.

Det ble brukt to iPod Touch som begge var jailbreaket, og ingen offisiell SDK som støtte. De dyktige programererne la inn accelerometer data rett inn i Quake koden, som forøvrig er bygd på open source. Man trenger ingen ledninger for å spille multiplayer i dette spillet, det er ingen server som hoster spillet, alt går igjennom luften med WiFi forbindelse. Teoretisk så skal det ikke være noen hindringer for å spille en en full 64-spillers multiplayer kamp.

HermitWorks har ingen planer om å skape en horde av Quake spillende Apple fans, men ser heller fram til å portere sitt eget Space Traders til plattformen, noe de håper å få til rundt den tiden  offisielle iPhone App Store kommer i Juni.

Altså kommer de ikke til å lansere demoen av Quake 3 til offentligheten, selv om den har blitt beundret av hundretusener, kanskje millioner over hele verdenen. De vil heller satse på orginal innhold, vi får bare håpe at orginalen er bedre en kopien da.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...