Microsoft bekrefter Windows 7-debut i 2009

I en pressemelding mandag kveld bekrefter Microsoft det vi alle har ventet: Windows 7 vil slippes innen utgangen av 2009 – akkurat tidsnok til julehandelen.

Ifølge pressemeldingen vil «Microsofts neste-generasjons operativsystem være klart til lansering tidsnok til julehandelen», noe som bekrefter det vi alle har forventet – nemlig at Windows 7 slippes innen utgangen av året.

Microsoft bekreftet mandag kveld i en pressemelding at Windows 7 er "på skinner" og at de sikter på en lansering til julehandelen.

Dette vil med andre ord si at Windows 7 mest sannsynlig vil være å finne i butikkhyllene sent på høsten eller tidlig på vinteren (november/desember).

Først beta, så RC 1

For nysgjerrige Windows-entusiaster har det sålangt vært plenti med muligheter. Microsoft lanserte nemlig Windows 7 beta i begynnelsen av januar, og deretter lanseringskandidaten (RC 1) i begynnelsen av mai – begge til publikum.

Både betaen og lanseringskandidaten (RC 1) har blitt rost opp i skyene av medier verden over, og det er forventet at det ikke er nødvendig med flere lanseringskandidater før lansering.

Vista forblir tilgjengelig fram til 2011

I forrige uke kunne Microsoft også meddele at Windows Vista forblir tilgjengelig fram til utgangen av 2011, til glede for alle som har kjøpt en Vista-kopi etter lanseringen i 2007. Windows XP ble ikke faset ut før i fjor sommer – ett og et halvt år etter Vistas lansering.

Neste steg for Microsoft blir å lansere Windows 7 til PC-produsentene. Det vil skje om cirka tre måneder, og er første del i lanseringsprosessen.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...