Masseoppsigelser usannsynlig, men mange må gå i Microsoft

Oppdatering mandag 05.01.2009: Flere medier melder natt til mandag at «masseoppsigelser er  lite sannsynlig», men at mange likevel må gå i Microsoft ettersom det er duket for kutt i løpet av kort tid. Riktignok av mindre proporsjoner enn tidligere antatt.

MSNBC forteller at kuttene vil skje gjennom strengere krav for fornyelse av kontrakter, dermed vil mange Microsoft-ansatte måtte forlate selskapet kanskje allerede denne måneden som følge av utgått kontrakt.

(Fredag 02.01.2009): På full fart mot resesjon

En amerikansk økonomi på full fart inn i resesjon ser ut til å påvirke ruggel og bitt av de store amerikanske selskapene. Ifølge DailyTech kan Microsoft også komme til å kutte arbeidsplasser med opp til 17 prosent av den totale arbeidsstyrken på 90 000.

At et av de største og mest innbringende selskapene i teknologi-industrien nå angivelig sliter, kan bety at situasjonen er verre en først antatt. Microsoft har så langt i den internasjonale finanskrisen unngått store kutt i arbeidsstyrken.

Microsoft-avdelingen MSN Search Unit skal være den mest utsatte, og hvis kuttet i arbeidsstyrken er tilfelle, vil det mest sannsynlig gå hardt utover dette teamet.

Ifølge CNET er det likevel usannsynlig at Microsoft er nødt til å foreta kutt av slike dimensjoner, så fremt selskapets forretningsmodell ikke har feilet totalt i løpet av de siste to månedene. Nettstedet påpeker også at store deler av selskapets inntekter dreier seg om kontrakter som går over mange år.

Det er et potensiale for reorganisering i selskapet, påpeker CNET-journalisten, og fortsetter med at det er muligheter for at det hele kan dreie seg om omstrukturering.

Mye tyder på at utsettelsen av Windows XPs markedsavskjed er et tegn på at selskapet faktisk er avhengig av inntektene fra operativsystemet som fremdeles er populært – spesielt blant netbookprodusentene.

Microsoft kan også ha tapt store penger på det «evigvarende» nesten-oppkjøpet av internett- og søkegiganten Yahoo (som også slet i en periode etter forhandlingene var over).

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...