Microsoft kjøper opp nyoppstartet søkemotor

I et tydelig forsøk på å øke sin manglende dominans på nettsøk har Microsoft nå annonsert sin plan om å kjøpe det relativt ukjente selskapet Powerset. Dette selskapet, som fortsatt er i sin oppstartsfase, har utviklet en semantisk søketjeneste som er basert på naturlig språkføring.

Det denne type programvare gjør er å bruke spesielle språklige algoritmer til å avgjøre hva enkelte spørringer som blir sendt til søkemotoren betyr, og deretter utformer den et svar basert på eksisterende data i en kunnskapsdatabase. Wikipedia er en av disse databasene som Powerset bruker.

Om dette er veien å gå eller ikke skal være usagt, Microsoft har nok tenkt mye på dette før avgjørelsen kom. Og for oss brukere så får vi håpe at Google mister litt av sin søkemotor-dominanse, monopol er ikke bra for noen – men der har vell ikke MS så mye de skal ha sagt heller da.

Ved å konstruere sin egen plattform og ved å hente inn utviklere så håper Powerset at de kan unngå samme skjebne som de fleste nyoppstartede søkemotorer lider, de blir som oftest glemt igjen i løpet av det første året.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...