Microsoft skal betale deg for bruk av «Live»-søkemotoren

Søkemotoren til Microsoft, kalt «Live», vil premiere deg hvis du benytter deg av den.

Microsofts siste forsøk på å få folk til å bruke søketjenesten Live kalles «SearchPerks» og gir brukerne poeng for bruk av selve søkemotoren. Disse poengene kan senere kan innløses for premier.

Brukere som aksepterer å laste ned et lite program for å spore bruken får ett «lodd» for hvert Live-søk, helt opp til 25 per dag.

Dette er den siste i en serie av økonomiske prosjekter fra Redmond, i lag med Live Search Club, «Søk og gi» (Search and Give), og Live Search Cashback, et program som Microsoft lanserte i mai.

Microsofts siste prosjekt krever ikke bare at du bruker Microsofts søkemotor, men også en Microsoft-nettleser; IE 6 og oppover.

«Akkurat nå er SearchPerks et begrenset tilbud, men vi håper på å ekspandere tilgjengeligheten av tilbudet til ulike nettlesere og operativsystemer basert på forbrukernes interesse,» sier Microsoft.

Det er foreløpig kun tilgjengelig for brukere av Windows operativsystemer.

Microsofts ønske er at folk skal prøve søkemotoren «Live». Selskapet har nemlig hatt vanskeligheter med å frata markedsandeler fra Google og Yahoo — og det kampanjer til tross. Ifølge tall nylig utgitte tall fra comScore, økte Googles andel av det amerikanske søk markedet i august – som nå er på 63 prosent – mens Yahoo og Microsoft begge gikk litt tilbake, til 19,6 prosent og 8,3 prosent.

I et intervju med Live Search seniorteknologidirektør Frederick Savoye, ble det sagt at den nye forretningsmodellen, som Microsoft liker å referere til, bare er en del av en strategi som inkluderer fortsatte forbedringer i kjernen så vel som i såkalt «vertikal-søk», eller å forenkle sentrale oppgaver.

I pilottesting, la Microsoft merke til at deltakerne i programmet utføre tre ganger så mange søk som vanlige brukere.

«På lang sikt vil disse programmene endre folks atferd,» sier han.

(Via SearchPerks, CNET)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...