Microsoft i detalj om «Midori»

For Microsoft har utvikling alltid stått i spissen. Helt siden Windows 1.0 har selskapet utviklet merkenavnet fra et simpelt operativsystem, til et av verdens fremste merkevarer innen OS-programvare. Fra Windows 95 til 98, fra XP til Vista. Hver gang har framgang stått i høysetet. Men én ting som alltid har vært konstant, er navnet «Windows». Et merkenavn som snart vil forsvinne.

Windows 7, som i det store og det hele vil være en forbedret utgave av Vista, vil trolig bli det siste Windows-produktet. For kort tid siden annonserte nemlig Microsoft sitt nye prosjekt, et «ikke-Windows» operativsystem.

Kodenavn «Midori» skal ifølge Microsoft bygges fra bunn av. De vil begynne helt på nytt. Operativsystemet som etter planen skal lanserer en gang mellom 2010 og 2015 skal angivelig by på noe nytt — noe uoppdaget.

Midori vil fokusere på et raskt økende fenomen kalt «Cloud Computing», et system som gjør det mulig å ta i bruk teknologi uten å ha kunnskap om det. På denne måten kan den gjennomsnittlige brukeren bruke mer avansert teknologi, uten at personen har kunnskap om teknologien som benyttes.

Helt fra Windows’ begynnelse har Microsoft basert seg på å utvikle tidligere operativsystem. På denne måten har de blitt bedre, mer effektive, mer kompatible og utseendemessig har det utvilsomt skjedd mye. Men, mange mener det bare kan utvikle seg til et visst punkt. Og derfor vil Microsoft nå starte helt på nytt, for å ta hånd om problemstillinger som trolig ikke vil være mulig å takle ved fortsatt utvikling av eldre operativsystemer.

Windows 7s oppfølger vil trolig være «lettere» enn tidligere operativsystem og vil være tokjerne-basert. En mini-kjerne for lavere nivå og en annen kjerne for høyere nivå.

Operativsystemet vil fokusere tungt på .NET-baserte programmer, og vil støtte bruk av .NET-baserte applikasjoner bedre enn noen gang tidligere.

Forrige gang Microsoft tok beslutningen om å begynne helt på nytt, fantes ikke internettet slik vi kjenner det i dag. Dermed var det i grevens tid at Microsoft endelig tok den vanskelige avgjørelsen. Videre utvikling vil — som nevnt tidligere — ikke kunne fortsette for alltid.

De tekniske egenskapene vil trolig være lite interessante for den gjennomsnittlige brukeren, det som virkelig er viktig er det faktum at Microsoft vil levere et mer sikkert, mer funksjonabelt operativsystem for fremtiden.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...