Minority Report-operativsystemet finnes – se den fantastiske videoen

Minority Report er en av de filmene som har skapt flest nerdedrømmer av samtlige filmer vil jeg påstå, og dette er fordi grafikk, grensesnitt og samhandling med brukeren er noe vi rett og slett ikke har sett maken til ennå – ikke før nå, for her er g-speak, et system som er bygd med filmen som utgangspunkt.

Grensesnittet som aldri kom

Geeker fra hele kloden har ventet i årevis på å få muligheten til å bruke det samme grensesnittet som vi har sett i den kjente filmen «Minority Report», men det har hele tiden blitt sagt at dette er noe vi ikke kommer til å se før mange år ennå. Men det er faktisk noen som har utviklet en veldig god kopi av det vi ser i filmen, Oblong Industries har nemlig utviklet et operativsystem som de kaller g-speak – og det de har gjort er så fantastisk gjennomført at man nesten har problemer med å tro det.

En av forskningsrådgiverne fra Steven Spielberg-filmen «Minority Report», har sammen med et team med visjonærer og utviklere laget en implementering av datasystemet fra den populære filmen, og dette fungerer utrolig bra i den virkelige verden – hvem skulle tro det?

Tastatur og mus er et fremmedord

Her styrer man det som skjer på skjermene ved å blant annet bevege armene, og systemet består av flere skjermer som samhandler med hverandre og brukeren – det hadde vært morsomt å se en eventuel brukermanual for dette operativsystemet, den hadde helt sikkert ikke vært så rent liten.

Skaperne selv sier at operativsystemet g-speak er det første store skrittet i utvikling av grensesnitt på en datamaskin siden 1984.

Se video og les mer om g-speak

For å se nærmere på hva dette er så anbefaler jeg å ta en tur innom nettsiden til Oblong Industries, firmaet som har utviklet g-speak, der står det veldig mye interessant om det hele. Men høydepunktet i denne artikkelen er videoen som demonstrerer hvordan dette fungerer – uten den så hadde det rett og slett bare vært irriterende å lese denne artikkelen.g-speak demonstrasjon fra john underkoffler på Vimeo.

Hva synes du om dette, noe å ha i stuen om et par år? Det er nok lite sannsynlig, men det er lov til å leke med tanken, ikke sant?

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...