Mozilla vil i Guiness rekordbok med Firefox 3Mozilla sikter på å sette verdens mest nerdete, eller nerdeste som Itavisen kaller det, verdensrekord når Firefox 3 blir lansert.

Selskapet startet på Onsdag en kampanje hvor de ber sine brukere om å gi et løfte om at de vil laste ned den endelige versjonen av Firefox på lanseringsdagen, slik at de kan sette en verdensrekord for det største antall programvarenedlasting på 24 timer.

Moxilla her ennå ikke avslørt når Firefox blir sluppet, men har antydet at det kommer i midten av Juni. Teknonytt har tidigere skrevet at en testversjon av Firefox allerede er sluppet og hvordan du kan få dine Firefox tillegg til å virke med denne versjonen installert.

Mozilla ber ikke bare sine bruker om å love å laste ned den nye versjonen, men de ber også sine brukere om å holde samlinger for å oppmuntre dem til å laste det ned, og plasere ‘Download Day’-knapper på sine websider som en påminnelse om den store dagen.

Det er for tiden ingen lignende verdensrekorder, så Mozilla vil prøve å lage en slik kategori med Firefox 3 og den Download Day.

Firefox har vokst noe enormt siden den første lanseringen i 2004, et eksempel på det er at f.eks. over 60 prosent av Teknonytt’s lesere bruker en av deres versjoner. Dette viser at datakyndige, som jeg regner med at våre lesere er, ofte bruker Firefox som sin primære nettleser. Resten av nettleserfordelingen for våre lesere går mellom mange andre nettlesere som blant annet Internet Explorer, Safari, Opera, etc.

For alle som aldri har gitt Firefox en sjanse så vil jeg sterkt anbefale å gi den en bitteliten sjanse for å finne ut om denne nettleseren passer for deg også.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...