MSN Messenger – Løsning på Feilkode 80048820Hvor mange har ikke opplevd å ikke få tilgang til sin MSN Messenger konto og IM-klient grunnet den kryptiske koden 80048820? De fleste av oss har nok det, men det er ikke alle som er like flinke til å google eller fikse dette på egen hånd. Det er da mange tar den enkleste løsningen og ringer sin lokale nerd for å få hjelp.

Men akkurat denne feilkoden har som oftest (8 av 10 tilfeller) en meget enkel løsning, klokken og datoen i Windows er feil innstillt. Vær snill mot deg selv og din nerde-venn og sjekk dette før du setter himmel og jord i bevegelse, rett blikket mot systemfeltet for å se hva klokken er, og hold musepekeren over klokken for å se hva datoen er (alternativt kan du følge denne guiden for å legge klokken på skrivebordet). Er en av disse feil innstillt så retter du dette ved å gjøre følgende:

 1. Høyreklikk på klokken i systemstatusfeltet
  (null)
 2. Velg ‘Juster dato/klokkeslett’ fra høyreklikksmenyen
 3. Klikk på knappen hvor det står: ‘Endre dato og klokkeslett…’
  (null)
 4. Skriv inn riktig klokkeslett og velg riktig dato og årstall i dialogvinduet som kommer fram, velg OK.
  (null)

Hvis det var klokken som var grunnen til feilkode 80048820 så skal det nå være løst, restart Msn Messenger og logg inn. Hvis det derimot ikke virker så kan du prøve en av disse løsningene:

 1. Sjekk om du har internett-tilkoblingen din i orden, prøv å koble deg til www.teknonytt.com med maskinen du får feilkoden på. Virker ikke dette så tar du kontakt med din internettleverandør.
 2. Slå av brannmuren for å se om det er den som blokkerer det hele, hvis det fungerer som det skal når du har slått av brannmuren din så filtrerer du bort MSN Messenger fra blokkeringslisten til brannmuren din, hvis dette høres vanskelig ut så går du til din brannmurleverandørs nettside og sjekker hvordan du kan filtrere enkelte sider fra å bli blokkert.
 3. Dynamic Link Library (DLL) softpub.dll er kanskje ikke registert i systemet, dette løser du ved å trykke på startmenyen og velger ‘kjør‘ (i Vista så åpner du bare startmenyen og skriver kjør eller run hvis det er en engelsk utgave du har). Der det står ‘Åpne‘ skriver du regsvr32 softpub.dll og trykker enter. Restart Messenger etter dette.
 4. Internet Explorer bruker kanskje en ugyldig proxy-server. I dette tilfellet så gjør du følgende:

  a) I Internet Explorer, klikk ‘Verktøy’ og deretter ‘Alternativer for Internet’.

  b) Velg Tilkoblinger-fanen og klikk på lan-innstillinger

  c) Fjern krysset der det står ‘Bruk en proxy-server til lokalnettet…..

  d) Trykk OK og OK på nytt igjen i ‘Alternativer for Internett‘.

Andre hjelpemetoder:

Hvis du bruker en ruter for å komme på internettet, så ta en titt på denne artikkelen som handler om å øke en innstilling som heter MTU. Dette har fungert for en del andre, det er veldig interessant for meg hvis dette virker for flere, skriv om det i forumet eller i kommentarfeltet under denne artikkelen.

Hvis du fortsatt har problemer etter å ha fulgt alle stegene over, ta en titt på en lignende artikkel/post i Messenger Support forumet. Du kan finne noen ekstra tiltak der som kan hjelpe. Nok en gang så ber jeg om respons i kommentarfeltet hvis dere har brukt en framgangsmåte som ikke er nevt her og som virker.

Fortsatt problemer? Lag din egen tråd i MSN Messengers support-forum og få hjelp direkte fra andre forumbrukere, du må selvfølgelig registere deg først, men dette har du mye igjen for da MSN Messenger har en tendens til å slutte å virke noen ganger.

Lykke til, jeg håper dere har fått litt nytte av denne guiden.

Forumet står bare å venter på dere som er kyndige brukere av både MSN Messenger og andre programmer og operativsystemer, men også for dere som ikke er så kyndige – for det er bare å spørre om hjelp. Folk er veldig imøtekommende og snille i vårt forum, og vi trenger flere som akkurat deg.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...