The Gathering: Også i år fylles Vikingskipet på Hamar

I år som i fjor – og flerfoldige år før det igjen – arrangeres datapartyet The Gathering på Hamar. Fram til søndag vil hverdagen til tusenvis i Vikingskipet bestå av ødelagt døgnrytme, ellevill spilling, programmering og ytring av en felles interesse – nemlig data.

Stikk i strid med de som søker friluftsliv og fjellet velger nerdene å holde seg inne i Vikingskipet på Hamar. Tradisjonen går helt tilbake til 1993 og for tusenvis av nordmenn har TG og påske blitt synonymt.

Hver påske fylles Vikingskipet med tusenvis av datainteresserte fra både inn- og utland. Dette er tilfelle også i år, etter staten droppet fjorårets momskrav, og skipet ble allerede fyllt i morgentimene i dag.

Onsdag 8. april inntar over 5 000 datainteresserte fra både inn- og utland Vikingskipet for å ytre sin felles datainteresse.  Arrangementet gikk først av stabelen i 1993, men ble for første gang arrangert i Vikingskipet på Hamar i 1996, og har siden vært tradisjon for mange.

Les vår refleksjon på The Gathering fra i fjor.

I fjor trodde mange det siste The Gathering hadde blitt arrangert, etter staten kom med et millionkrav til arrangørene på grunn av manglende innbetalt moms. Demonstrasjoner og krass kritikk både fra media og deltakere førte likevel til et fritak for arrangementet som endelig kunne betegnes «kultur». Dermed kunne KANDU – organisasjonen bak The Gathering – og deltakerne slippe jubelen løs og legge planer for en ny Hamar-tur i 2009.

Også i år ble The Gathering utsolgt i løpet av februar, og arrangørene kan blant annet by på hele 5 Gbit inn – i motsetning til fjorårets 3 Gbit inn. I tillegg skal flere verdensrekorder forsøkes slått, og Guiness-observatører blir flydd inn fra London.

Teknonytt vil være tilstede på The Gathering minst én av dagene og vil rapportere fra arrangementet. Skal du være på TG hele uka vil vi gjerne høre fra deg! Send oss e-post på cn (at) bitnett (dot) no for mer informasjon.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...