Nokia inngår samarbeid med CPU-gigant

Mobilgiganten Nokia har inngått et samarbeid med grafikk- og prosessorprodusenten Intel. Angivelig skal de dele teknologier og utvikle en helt ny mobilplattform.

Tidligere i dag kunne Bloomberg News avsløre at mobilprodusenten Nokia og prosessorgiganten Intel hadde inngått et samarbeid. Bloombergs kilder var angivelig svært «nær situasjonen», men det viste seg etter hvert at opplysningene ikke var helt nøyaktige: Det dreier seg nemlig om plattformsutvikling, og ikke om Intel Atom-baserte Nokia-telefoner.

Intel og Nokia skal samarbeide om en helt ny mobilplattform. Intel, som i er kongen både i desktop- og laptopmarkedet, har tidligere slitt med å innta mobilmarkedet.
Intel og Nokia skal samarbeide om en helt ny mobilplattform. Intel, som gjør stor suksess både i desktop- og laptopmarkedet, har tidligere slitt med å innta mobilmarkedet.

I en pressekonferanse i kveld fortalte representanter fra de to selskapene at de nå åpner for deling av kritiske, linsensierte teknologier for å bygge en helt ny plattform.

Men å avskrive Intel Atom-baserte Nokia-telefoner helt ennå, er ikke nødvendigvis lurt. Enhetene de to selskapene skal samarbeide om kan nemlig inneholde en helt ny generasjon Atom-prosessorer, designet for mobilmarkedet.

Strategisk forhold

– Dette handler om et strategisk forhold mellom våre to selskaper. Det innebærer tre elementer: Vi vil jobbe sammen på Intel-arkitektur (x86) og brikkesett for framtidens mobile enheter. Vi vil samarbeide på teknologi slik at vi kan levere særdeles rike programvaremiljø for applikasjoner og for brukernes opplevelse. Dessuten vil vi ta linsenser fra Nokias 3G HSPA-teknology for å bygge framtidige produkter, kunne Intel-representanter fortelle på pressekonferansen.

– Det blir ikke et tett samarbeid på ett eller flere spesifikke felt, understreket Nokia-talsmann Kai Öistämö.

Hva som kommer ut av dette samarbeidet gjenstår å se, men det er ikke umulig at vi en gang i framtiden vi se Intel-brikkesett og -prosessorer i Nokia-telefoner og -håndholdte.

(Kilde: Betanews, Bloomberg News)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...