Nokia «Tube» lanseres på torsdag

Nå er det Nokia sin tur til å lansere en «iPhone-killer», og samtidig blir dette deres første mobil med trykkskjerm. Nokia har hengt litt etter når det gjelder trykkskjerm, og bortsett fra Nxxx modellene som er ment som «Internett-tablets», er det lite trykkskjermer som er å finne fra den finske giganten.

Dette skal tydligvis endres på førstkommende torsdag, som kun er to dager til. Da vil Nokia lansere «Tube», eller 5800 Expressmusic som er det offesielle navnet. Det lille av informasjon rundt denne modellen er at den er trykkskjermbasert, har en skjerm på 3.2″ med en oppløsning på 640×360 piksler og 16 millioner farger, 3.2 megapikslers kamera med LED og 30 FPS VGA videoinnspilling. Videre har den A-GPS og WiFi, USB 2.0, Bluetooth 2.0, 3,5mm minijack utgang, TV-utgang, 150MB internminne, og den støtter minnekort av typen microSDHC, som for øyeblikket er oppe i 16GB. Så mangel på plass vil ikke være noe problem med det første vil vi tro.

Ellers lyder dimensjonene på 111x52x15.5mm, som ikke gjør «Tube» til den mest anorektiske mobilen som finnes i disse dager. Vekten derimot ligger på 109 gram, noe som høres bra ut. Om dette går utover kvalitetsfølelsen er for tidlig å si.

Så det virker som om Apple får mer og mer konkuranse, og om «Tube» blir en såkalt «iPhone-killer» er for tidlig å si. For det skal nevnes at ingen produsenter har enda kommet med en skikkelig utfordrer. Men nå er det Nokia sin tur, og utfallet kan både bli så som så, eller en real suksess. Tiden vil vise.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...