Norske Wikipedia passerer 200 000 artikler

Wikipedia på bokmål er nest størst i Norden, selv om finsk Wikipedia nærmer seg 200 000 med stormskritt. I en pressemelding skriver Wikipedia følgende:

Wikipedia på bokmål og riksmål passerte i dag 200 000 artikler. Det skjer samme dag som Wikipedia på svensk passerte 300 000, dansk nærmer seg 100 000, mens finskspråklig Wikipedia nærmer seg 200 000 med stormskritt og Wikipedia på nynorsk snart runder 50 000. I tillegg fylte Wikipedia på bokmål og riksmål syv år den 26. november, for bare litt over to uker siden. Våre små nordiske språk står under et stadig press, særlig fra engelsk, og mange brukere tror derfor at arbeidet med Wikipedia på nordiske språk er et viktig bidrag i arbeidet med å bevare våre nasjonale språkkulturer.

I Wikipedias frivillige arbeid for å spre fri kunnskap er det positivt og viktig at de ulike språkversjonene av Wikipedia kan dra fordel av hverandre ved oversetting av artikler og generelt samarbeid om prosjekter. Passeringen av slike runde tall viser på en konkret måte for Wikipedias brukere at de mange ulønnede bidragsyterne skriver utrettelig for at et stadig større kunnskapsområde skal dekkes også av nordiske språk.

Artikkelkonkurransen Express 2008 har tilført norske Wikipedia over 15 000 nye artikler de siste to månedene, og artikkel nummer 200 000 ble John de Vere, 12. jarl av Oxford.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...