Ny Mac-klone dukket opp på eBay

Etter Psystar’s ignorering av Apple’s lisens-overenstemmelse har åpnet en hull for individuelle personer til å selge ikke-Apple Mac OS X systemer. En selger med kallenavnet «chris555» tilbyr Mac-kloner til 550 dollar (ca 3300 kroner) med sitt eget design.

AppleInsider avslører at denne personen har konfigurert et system som er veldig likt det Psystar har, med følgende konfigurering:

  • => 2.4GHz Intel Core 2 Duo processor
  • => 2GB med DDR2 667MHz RAM
  • => 250GB harddisk
  • => en 20X DVD-brenner
  • => Intel GMA 950 Grafikkort

Systemet skal visstnok kjøre en genuin kopi av Mac OS X 10.5 Leopard, og «chris555» har bygd to systemer som selges på eBay.

Apple har til nå vært tause når det gjelder Psystar, noe som er veldig uvanlig når det gjelder et selskap som vanligvis er ganske kjappe til å slå hardt ned på produkter som ligner deres egne. Apple’s taushet kan være relatert til monopol lovgivningen i USA. Det skal visstnok være vanskelig å nekte en forbruker å kjøre et operativsystem på maskinvare som brukeren selv velger, dette betraktes som monopol. Det ble satt presedens på en slik sak i 1984 hvor høyesterett i USA sa at man kan ikke påtvinge forbrukeren å bruke et spesielt operativsystem på kun en type maskinvare. Og dette burde Apple ha skjønnt for lenge siden, det er til alles beste at operativsystemet kan kjøres på andre og billigere maskiner, Apple burde holde seg til å lansere maskiner med ekstrem god kvalitet og flott design og dermed få kunder på basis av dette, ikke på basis av tvang med andre ord.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...