Nytt privat skoletilbud i Trondheim, ninti.no, utforsking i realfag for barn

Elgeseter Bridge
Image via Wikipedia

Barn i Trondheim har nå fått et nytt fritidstilbud med fokus på realfag. Barn i alderen 8-9 år og oppover kan få lære om programmering, matematikk og andre realfag.

Initiativtager Bjørn Erling Fløtten som selv har barn i målgruppen sier at han lenge har ønsket å etablere et slikt tilbud. Det er mange flotte tilbud innen sportslige aktiviteter og kunsteriske aktiviteter, men lite innen realfag sier Fløtten.

Jeg har lenge tenkt på å etablere et slikt tilbud. Etter å ha fått inspirasjon gjennom å bli fortalt om hvordan man gjør dette i andre land bestemte jeg meg for å slå til sier Fløtten.

Nytt i år er matematikk for 5. til 7. klasse. Her er målet å skape mer glede for matematikk som fag. Ninti har allerede kjørt et prøvekurs i Programmering for barn med bra resultat.

På spørsmål om ikke slik undervisning egentlig hører til den vanlig skolen svarer Fløtten at skolen dekker ikke nødvendigvis alt som barna kan være interessert i eller ha anlegg for. Programmering for barn som var det vi startet med, tilbys for eksempel ikke på barnetrinnet i norsk skole i det hele tatt så vidt jeg vet sier Fløtten.

Vi har også bedre muligheter til å prøve ut nye ting for barna siden vi står friere enn den vanlig skolen sier Fløtten. For ninti.no sin del er det for eksempel ikke så viktig med pensum (uansett fag).  Fløtten sier at de skal ikke utvide skolepensum, gi oppgaver på høyere nivå eller noe slikt. Vi er heller ikke avhengige av at vi må lære barna slike og slike pensumbegreper. Pensum hos oss er heller det å oppfordre barna til å tenke ut løsningene selv. Vi vil gi de kunnskap til å tenke selv og prøve. Det som de da lærer hos oss vil på denne måten være anvendbart i alle slags fag som de senere skal jobbe med. Det vil være fokus på arbeid med oppgaver som utfordrer generaliseringsevnen og selvstendig tenkning i problemløsningsaktiviteter.

I mange andre land ser foreldrene på det som helt naturlig med slike tilbud for barna. Jeg kjenner også til flere utenlandske miljø i Trondheim som organiserer slike «skoletimer» for sine barn her i Trondheim sier Fløtten. Nå er det altså mulighet for alle som vil å melde sine barn på et organisert tilbud.

På sikt håper vi å få dette inn som et tilbud i Skolefritidsordningen (SFO) sier Fløtten. Men i mellomtiden foregår undervisningen på Elgeseter / Dalsenget, i Teknobyen i Abelsgate 5.

Bak ninti står selskapet Aniri AS. Virksomheten til Aniri AS består av konsulenttjenester innen informasjonsteknologi, språk og undervisning.

Reblog this post [with Zemanta]

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...