Nyttige, unyttige og morsomme lenker

Vi presenterer i denne artikkelen flere lenker til tjenester som kan være nyttige og morsomme, men også totalt unyttige – se dem selv.

lenker

Hver dag så er vi nødt til å eksludere flere tips om nettsteder og tjenester fordi vi har andre ting å skrive om, eller rett og slett ikke har tid til å skrive om det i det hele tatt. Og nettopp derfor har vi nå tenkt å gjenoppstarte en artikkelserie vi tidligere så vidt skrev – vi skal skrive om nettsteder og tjenester som ikke har fått en egen artikkel her i Teknonytt. Blant disse tipsene så vil man kunne finne nyttige, unyttige, morsomme, og ikke så morsomme lenker – noe for enhver med andre ord.

MyTVPal – Se TV på datamaskinen

For å være helt ærlig så kommer ikke MyTVPal med noe nytt her, det er en applikasjon som lar deg se TV fra utallige TV-kanaler fra rundt omkring i verden. Men det som er positivt er at denne applikasjonen streamer innhold som vises i full HD-kapasitet.

Man må registrere seg for å få tilgang til innholdet, og etter at man har fullført registreringen så laster man ned programvaren fra denne nettsiden.

NB! Fungerer kun i Windows.

MyTVPal.com


BookmarkSync – synkroniser bokmerker på tvers av datamaskiner

BookmarkSync er en ny tjeneste som lar deg synkronisere dine bokmerker på tvers av nettlesere og datamaskiner. Man kan også få tips om gode nettsider fra andre brukere av tjenesten.

For å få mest ut av denne tjenesten så må man laste ned og installere et eget skrivebordsprogram som fungerer i Windows og Mac OS X.

BookmarkSync finner du her.

Gratis kalibrering av flatskjermen din

Hvis du ønsker å kalibrere din dataskjerm, eller en tv-skjerm som er koblet til din datamaskin så har vi idag to fine tips du kan følge. Vi gjør det enkelt ved å legge til link til begge tjenestene, så kan dere finne ut litt mer om disse tjenestene selv om dette er ønskelig.

Calibrize – Dette er en applikasjon som kun fungerer for brukere av Windows.

Online Monitor Test – en nettjeneste som er laget av danske Flatpanels.dk. Dette er en nyttig tjeneste, som kan være både avansert og enkel.

Watermark Tool – enkel måte å beskytte sine egne bilder på

Watermark Tool er et gratis verktøy som man finner på nett, den hjelper deg på en utrolig intuitiv måte å legge inn tilpassede vannmerker i dine bilder. Dette er spesielt nyttig for foto-blogger, men også i andre sammenhenger hvor du vil beskytte dine bilder slik at alle ser hvor de kommer fra.

Alt man gjør når man bruker Watermark Tool er å laste opp et bilde og angi flere innstillinger som tilpasser hvordan sluttproduktet skal bli. Absolutt anbefalt.

Watermark Tool finner du her.

Textorizer – ikke så nyttig, men utrolig morsomt!

Textorizer lar deg bruke et bilde (som allerede er lastet opp på nett, du trenger altså en URL til et bilde) til å lage en morsom effekt. Denne effekten er at man kan skrive inn tekst i et felt i tjenesten. Bildet du isted la inn URL til vil nå bli forandret slik at teksten utgjør bildet. Vanskelig å forklare, men effekten er morsom.
Bildet under viser hvordan Flickr-logoen blir hvis man bygger det opp med ordene «Teknonytt» og «Bitnett».

teknonytt-flickr

Textorizer finner du her.

P22 Music Text Composition Generator – skap musikk med tekst

P22 Music Text Composition Generator er nok en relativ unyttig, men morsom tjeneste. Her kan man skrive inn tekst som blir gjort om til noter, og deretter musikk. Hvert tegn på tastaturet har blitt tildelt sin egen note av utviklerne.

Så, skulle du være en av oss som er totalt umusikalske – da er dette et verktøy som kan by på noen minutter med morro for deg. Det gjorde ihvertfall det for meg.

P22 Music Text Composition Generator finner du her.


MusicAlarmClock – slik våkner du til din favoritt-musikk!

Dette er ikke en nettjeneste som kommer til å vinne en pris på hverken orginalitet eller design, men den kan jo være nyttig for noen allikevel.

Man stiller inn tiden man ønsker å våkne, før man stiller inn om man ønsker å våkne til en melodi eller en radiostasjon – og dermed er det bare å legge seg.

MusicAlarmClock finner du her.

Thumbtack – Microsofts svar på bokmerking

Dette er et nettbasert bokmerkingsverktøy utviklet og drevet av giganten Microsoft. Tjenesten er basert på Javascript, og hjelper deg med å samle utklipp fra nettsider, eller å bokmerke hele nettsider før du organiserer dem i tjenestens grensesnitt.

Dette er absolutt nok en interessant tjeneste fra Microsoft, som du kan lære mer om ved å se på framvisningen under.

Du finner Thumbtack her.

TorrentPump – lettere søk etter torrent-filer

TorrentPump er en tjeneste som gjør det mye enklere å søke etter torrenter i forskjellige trackere, det er en søkemotor som har samlet de største torrentsøkene i ett og samme sted.

TorrentPump finner du her.


SnapAsk – få tilsendt informasjon fra Wikipedia til din epost

En interessant og potensielt nyttig tjeneste som leverer informasjon som Wikipedia-artikler, Aksje-informasjon, været, og mye mer til din epost-adresse.

Les mer om SnapAsk og bruk tjenesten fra denne nettsiden.


Vi håper dere har fått noe nyttig, eller noe morsomt ut ifra disse lenkene – for dette vil vi fortsette med framover. Vi kommer nemlig til å publisere flere slike artikler med gode, og noen ikke så gode lenker i.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...