Office 2007 med ODF-støtte i Service Pack

Tidligere har brukere av OpenOffice måtte lagre sine filer i Microsoft .doc-format hvis det skulle være mulig å åpne filene i Word eller i Office-pakken generelt. Dette ønsker Microsoft å gjøre noe med, derfor inkluderes OpenDocument Format i Office 2007s neste Service Pack.

OpenOffice har i lengre tid støttet .doc-formatet, noe som har vært helt nødvendig for bruken av dokumentredigeringsverktøyet. Office 2007-formatet er dog ikke inkludert i OpenOffice 2.0. I 3.0, derimot, som for tiden er i en tidlig åpen betafase (lanseres i september), vil støtte Office 2007-formatet òg.

Men hvis du trodde dette er et forsøk på å være godgutt mot Sun Microsystems og OpenOffice.org (det er Microsoft vi snakker om her altså), så er du på bærtur. Dette er nemlig et forsøk på å gi sitt eget dokumentbehandlingsverktøy bedre dekning på flere områder enn sin argeste konkurrent.

Det er likevel ingen grunn til å tro at OpenOffice-utviklerne vil ta dette tungt. Mest sannsynlig bryter det ut full jubel i stua når denne nyheten treffer Sun Microsystems. Ikke bare sikrer det formatets framtid, men det vil også gi OpenOffice bedre kompatibilitet. Et problem med OpenOffice — for uerfarne brukere vel å merke — har vært uvissheten om muligheten til å lagre dokumenter i .doc-formatet.

Her i BetaMagasinet tas også nyheten godt imot. For oss OpenOffice-tilhengere er dette meget positivt.

(Via pressmelding og BetaNews)

Relaterte artikler

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...

Allente

Allente har gått hen og blitt en av de...

BookBeat

Denne strømmetjenesten for lydbøker og e-bøker gir deg tilgang...

Slik oppgraderer du sikkerheten på Discord

Det er bare morsommere å konkurrere med vennene dine...

Prøv Viaplay 1 uke gratis

I disse dager er det ingen mangel på strømmetjenester...