Home Poster Office 2007 med ODF-støtte i Service Pack

Office 2007 med ODF-støtte i Service Pack

0

Tidligere har brukere av OpenOffice måtte lagre sine filer i Microsoft .doc-format hvis det skulle være mulig å åpne filene i Word eller i Office-pakken generelt. Dette ønsker Microsoft å gjøre noe med, derfor inkluderes OpenDocument Format i Office 2007s neste Service Pack.

OpenOffice har i lengre tid støttet .doc-formatet, noe som har vært helt nødvendig for bruken av dokumentredigeringsverktøyet. Office 2007-formatet er dog ikke inkludert i OpenOffice 2.0. I 3.0, derimot, som for tiden er i en tidlig åpen betafase (lanseres i september), vil støtte Office 2007-formatet òg.

Men hvis du trodde dette er et forsøk på å være godgutt mot Sun Microsystems og OpenOffice.org (det er Microsoft vi snakker om her altså), så er du på bærtur. Dette er nemlig et forsøk på å gi sitt eget dokumentbehandlingsverktøy bedre dekning på flere områder enn sin argeste konkurrent.

Det er likevel ingen grunn til å tro at OpenOffice-utviklerne vil ta dette tungt. Mest sannsynlig bryter det ut full jubel i stua når denne nyheten treffer Sun Microsystems. Ikke bare sikrer det formatets framtid, men det vil også gi OpenOffice bedre kompatibilitet. Et problem med OpenOffice — for uerfarne brukere vel å merke — har vært uvissheten om muligheten til å lagre dokumenter i .doc-formatet.

Her i BetaMagasinet tas også nyheten godt imot. For oss OpenOffice-tilhengere er dette meget positivt.

(Via pressmelding og BetaNews)