Omtale: Wacom Bamboo One A6 tegnebrett

bamboo_1.png

Wacom Bamboo One A6 er som navnet sier ikke noe særlig større enn A6 størrelse. Det er tynt og 0,75 cm høyt, 20 cm bredt og ca. 20 cm vidt. Tegnebrettet skal fungere på både Mac OS og Windows. Det er lett å bruke, og lett å venne seg til. For meg tok det mellom 1 til 2 timer før det gikk like raskt å bruke det som touch-pad-en på MacBooken. Pennen som hører til trenger ikke batteri, og brettet reagerer på pennen hvis den holdes på en høyde på ca 1 cm over. For at den virkelig skal kunne utnyttes som en full funksjonel mus, har de også puttet på to knapper på pennen, som gjør funksjoner som for eksempel scrolling og høyreklikk til en lek.

I pakken følger det også med et program, ArtRage 2. Programmet er et tegneprogram/maleprogram som lar deg — utrolig nok — tegne og male. Har ikke fått prøvd det ut så mye, programmet funket de to første gangene og så kommer det melding om at det bør avinstalleres og installeres på nytt. Uansett, installasjon av drivere osv. gikk veldig fint, og siste driver oppdateringer finnes gratis på hjemmesiden deres.

Siden tegnebrettet kan brukes som mus, fungerer det i alle programmer. Dermed også i Photoshop som blir brukt mye, iallefall her i Betamagasinet. Det er litt tilvenning som må til for å klare å skrive sitt eget navn så det er leselig, men etter en times tid er det ikke noe stort problem lenger.

Prisen på tegnebrettet ligger på 700 kr hos Eplehuset, hvor jeg kjøpte det. Så langt har det absolutt vist seg å være verdt pengene, og det har sine bruksområder. Å bruke det som bare mus fungerer også veldig fint — det skal dessuten redusere faren for å få musesyken!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...