Opera 9.5 er lansert, vi har sett på den oppdaterte nettleseren

opera95-operahome-scaled.jpg

Opera lanserte fredag formiddag den ferdige versjonen av den populære oppdateringen til nettleseren. 9.5 har vært gjennom flere betafaser og senest for et par dager siden ble den første lanseringskandidaten utgitt. Nå som den ferdige versjonen er lansert, har vi tatt oss tid til å teste Opera 9.5 — og vi er imponert.

Det første som slo oss etter vi ferdigstilte installasjonen, og åpnet Opera 9.5 var det nye, fantastiske utseendet. Opera ser faktisk så bra ut at det er som å gå tilbake i tid å åpne andre nettlesere.

Det er ikke bare utseendet som imponerer oss. «Quick Find» — et hjelpemiddel som gjør at du kan søke gjennom arkivet ved å skrive inn setninger fra nettsteder du har vært inne på i adressevinduet — er storartet. Det har aldri vært lettere å finne fram til et nettsted!

opera-quickfind-scaled.jpg

Som du kan se ovenfor, ved å søke på «160 GB harddisk» fant vi fram til artikkelen på BetaMagasinet. Det er utrolig mye enklere, faktisk bedre enn vi hadde ventet.

Når det gjelder Hurtigstart hadde vi noen problemer med lasting av nettsider. Når man legger til et nettsted i Hurtigstart, kommer det opp et lite eksempelbilde av nettstedet, slik at du lett kan navigere til disse nettstedene ved hjelp av et klikk. Disse eksempelbildene synes ikke å laste riktig, derfor vises en lasteanimasjon i stedet.

Vi testet også nettleseren i Acid3-testen, hvor min utgave (standardinnstillinger) fikk 83/100 i score. Dette er meget bra, og antakeligvis det beste resultatet blant de populære nettleserne.

acid3-test-scaled.jpg

Selv om vi ikke har gått grundig til verks og testet alle de nye tilleggene, har vi sett på det grunnleggende. Utviklerne selv sier nettleseren er den raskeste så langt, og det kan vi bekrefte. Den er veldig rask.

Konklusjon:
Opera 9.5 har definitivt mye å by på. Mye nytt og spennende og med det nye utseendet melder den seg definitivt inn i kampen om markedet, og det spørs nok om Opera med denne utgaven kan ta igjen tapte andeler fra Firefox. Det blir spennende å følge med framover, og slik det står for øyeblikket er 9.5 minst like bra — om ikke bedre — enn Firefox 3.0 RC 2 (tatt i betraktning at den ferdige versjonen ennå ikke er ute).

Last ned Opera 9.5!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...