Adobe Photoshop CS4 tar i bruk grafikkreftene for første gang

0
1133

Den kommende nylig lanserte CS4-versjonen av Photoshop vil ifølge CNET News ta i bruk skjermkortets styrke for økt ytelse.

Creative Suite 4 tar i bruk en teknikk som etterhvert vil involvere grafikkprosessoren mer enn tidligere. «For eksempel gjør denne teknikken det mulig å zoome ut og inn — uten etterheng», forteller John Nack, produktutvikler hos Adobe.

Det er enorme krefter i en grafikkprosessor som vi nå kan utnytte, noe som vil føre til generelt bedre ytelse på de fleste datamaskiner.

Kan by på problemer

Adobe står overfor utfordringer når GPU-er skal tas i bruk for å bedre ytelsen i Photoshop. Ifølge CNET er ikke grafikkprosessorer ment til å være en støttespiller for CPU, men skal i stedet få fram piksler på skjermen. Derfor må Adobe være mer nøye når programmet skal tilpasses for ulik hardware.

64-bit støtte

CS4 støtter for første gang 64-bit teknologi — dog kun på Windows. Mac x64-brukere må vente til CS5. 64-bit-støtten skal angivelig gi 10 prosent bedre ytelse i enkelte tilfeller.

Fortsatt stive priser

At det finnes flere piratkopierte enn legitime CS4-installasjoner er kanskje ikke så rart hvis man tar prisen i betrakning. Hele $999 USD er prisen man betaler for Photoshop Extended. Standardversjonen ligger på $699 USD.