Photoshop-klone i Flash!

Det hender en sjelden gang at man virkelig kommer over en nettside man blir meget positivt overrasket av, og denne gangen for meg er det en side som tilbyr en Photoshop-klone i Flash. Tjenesten heter «Sumo Paint» og kan være akkurat det du trenger når du ikke har din egen maskin med Photoshop tilgjengelig.

Til tross for at SumoPaint ligner veldig på Photoshop, så er det ikke Adobe som står bak. Denne flash-applikasjonen har også bedre funksjonalitet enn Adobes egen Photoshop-Express som er nettbasert. Forskjellen fra Photoshop-Express og SumoPaint er at Adobes versjon er basert på nettbasert bilderedigering, mens SumoPaint tilbyr nesten all funksjonalitet som skrivebordsversjonen av Photoshop tilbyr.

Du trenger ikke å registrere deg for å bruke tjenesten, og det synes vi er et stort pluss. Har du et bilde du skal fikse på/lage så er det raskt å gå til siden og lage bildet, laste det ned og lukke siden. Skulle du derimot ønske å registrere deg får du muligheten til å lagre filene din på din «Sumo user» og kan arbeide videre med de senere.

Bildeformat og importering

Når du skal lagre til datamaskin kan du bare lagre som .jpg, men kan i ekte Photoshop-stil velge kvaliteten på bildefilen. Siden det hele er flashbasert og kjøres via nettlseren er det jo greit å slippe å finne et bilde på internett for å laste det ned, for å så laste det opp igjen til SumoPaint. Løsningen er ekstremt enkel, du kan nemlig importere bilder direkte fra en link!

Ikke helt Photoshop, men nærmt

Vi kan desverre ikke si at SumoPaint kan erstatte Photoshop (for hvem hadde vel takket nei til en gratis Photoshop konkurrent?), men SumoPaint gir absolutt funksjonalitet nok til å klare et par oppgaver hvis du plutselig ikke har Photoshop.

På nettsiden til SumoPaint kan du se andre bilder som har blitt laget og stemt frem via SumoPaint. Her kan du finne mye inspirasjon til dine egne produksjoner.

Du kan registrere deg eller teste ut tjenesten her: sumopaint.com.

Delta i vår diskusjon om SumoPaint i forumet vårt!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...