Populære iTunes-låter blir dyrere – DRM fjernes

Den 7. april vil Apples «alt-under-99-cent»-regel brytes. Da vil populære låter koste deg én dollar og 29 cent, mens et utvalg av mindre populære sanger vil falle til 69 cent.

iTunes Music Store blir både billigere og dyrere. Populære låter blir 30 cent dyrere, mens mindre populær musikk blir 30 cent billigere. Dessuten fjernes DRM-lisensen.

Ifølge Los Angeles Times vil de fleste sanger fremdeles koste 99 cent, men enkelte, mer populære låter, vil gå opp til 1,29 USD. Andre, mindre populære låter vil gå ned til 69 cent i pris. Det er grunn til å tro at den norske «maksprisen» også vil brytes.

Det er dermed gode nyheter for deg som er glad i mindre kjente band. Det vil nok likevel bli dyrere for de fleste: Det har seg nemlig slik at populære låter ikke blir populære uten at folk liker dem.

Den gode nyheten er derimot at alle iTunes-låter, som avslørt på MacWorld i januar, blir DRM-frie og kan fritt disponeres på alle MP3- og mediaspillere. Den omstridte DRM-lisensen har i lang tid blitt kritisert av blant annet norske myndigheter.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...