Populære iTunes-låter blir dyrere – DRM fjernes

Den 7. april vil Apples «alt-under-99-cent»-regel brytes. Da vil populære låter koste deg én dollar og 29 cent, mens et utvalg av mindre populære sanger vil falle til 69 cent.

iTunes Music Store blir både billigere og dyrere. Populære låter blir 30 cent dyrere, mens mindre populær musikk blir 30 cent billigere. Dessuten fjernes DRM-lisensen.

Ifølge Los Angeles Times vil de fleste sanger fremdeles koste 99 cent, men enkelte, mer populære låter, vil gå opp til 1,29 USD. Andre, mindre populære låter vil gå ned til 69 cent i pris. Det er grunn til å tro at den norske «maksprisen» også vil brytes.

Det er dermed gode nyheter for deg som er glad i mindre kjente band. Det vil nok likevel bli dyrere for de fleste: Det har seg nemlig slik at populære låter ikke blir populære uten at folk liker dem.

Den gode nyheten er derimot at alle iTunes-låter, som avslørt på MacWorld i januar, blir DRM-frie og kan fritt disponeres på alle MP3- og mediaspillere. Den omstridte DRM-lisensen har i lang tid blitt kritisert av blant annet norske myndigheter.

Relaterte artikler

Den kunstige intelligensens rolle: Hva kan vi vente oss i fremtiden?

Boom! Med ChatGPT ble en milepæl innen kunstig intelligens...

Hvordan endrer teknologien poker

I løpet av det siste tiåret har fremskritt innen...

Disse 5 fordelene med VPN-gaming

De fleste spillere tenker umiddelbart på sikkerhet når det...

Hva er Microsoft 365?

Microsoft har etablert seg til å bli ett av...

Alt du trenger å vite om solceller

Når lys skinner på en fotovoltaisk (PV) celle, kanskje...