Rykte: Det jobbes med Zune-mobil

zphone.jpg

Med tanke på Apple’s suksess med iPhone så har mange snudd blikket mot Microsoft for å se om de kommer til å svare på det med sin egen iPhone-kopi, som de svarte Apple’s iPod med Microsoft Zune. Det har blitt spekulert om dette i måneder nå, men ingen har klart å bevise at Microsoft bruker kopimaskinen på full styrke.

Så sent som i Januar benektet Bill Gates selv at en iPhone konkurent var i utvikling. Den avgjørelsen høres fornuftig ut, da Microsoft allerede har mange Windows Mobile telefoner på markedet, Zune har så vidt blitt voksen og Microsoft trenger å utvikle et mobiltelefon-produkt skikkelig før de gir seg ut på å lage en annen, en som skal konkurere med kanskje den største mobiltelefon-hypen noensinne, iPhone.

Den respekterte bloggeren Chris Lanier raporterer nå at vi snart vil få høre detaljer om om en telefon integrert med zune litt senere i år. Han sier at noen kanskje vil kalle den for Zunephone, men uansett hva man kaller den så skal altså Microsoft være i full gang med å utvikle et nytt førsteklasses mobiltelefonprodukt.

Jeg stiller meg veldig tvilsomt til dette, selv om Microsoft har nektet på slikt før og likevell laget det, så virker dette som et alt for høyrisiko-prosjekt for dem akkurat nå. Ikke har jeg noe tro på at Microsoft tjener noe på at folk ser på dem som verdens største kopierende bedrift heller.

En måned etter at Bill Gates nektet på at denne mobiltelefonen var i utvikling, spurte Mel Sampat følgende spørsmål på Windows Mobile-bloggen: «Hva kan gjøres for å få Zune-spilleren og Windows Mobile til å virke bedre sammen?» Han foreslo deretter noen metoder om hvordan man kan samordne og koordinere de to produktene bedre til kundens fordel.

Hvis jeg må sette pengene mine på noe så tror jeg at Microsoft jobber med et produkt som skal samordne mobiltelefoner med deres operativsystem, og Zune-spilleren bedre. Altså ikke en iPhone-kopi, men dette er ikke akkurat en bombe, for det finnes ingen annen bransje som må leve med så mange usanne rykter rundt seg som bedriftene i sillicon valley, teknologi-industrien med andre ord.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...