Saker som ikke ble publisert i uken som gikk – Her er de!

Det er helg, endelig kan man si, og vi i Teknonytt er som folk flest – vi tar det litt med ro i enden av en hardtarbeidende uke. Og kanskje er det derfor du har sett mer innhold som ikke nødvendigvis er skrevet, filmet eller laget av oss i TN. Men noe orginalt innhold vil vi allikevel tilby dere lesere, og derfor har jeg tenkt å starte en ny liten serie som dere vil se mer til nesten hver helg. En ting jeg har tenkt mye på i det siste er alle de sakene jeg skulle ha skrevet, men som av ulike årsaker aldri ble publisert. Og det er akkurat dette jeg har tenkt å gjøre noe med nå, fra og med idag så vil jeg gå igjennom saker som ikke ble publisert i løpet av den siste uken. Dette vil selvfølgelig ikke bli de store enkeltsakene, men mer en gjennomskumming av sakene vi kunne tenkt oss å skrive om.

Tre sider som hjelper deg å finne de riktige teknologi-nyhetene

POPURLS At denne nettsiden ikke ble motivet for en av våre artikler i uken som gikk er for meg helt ufoståelig, og kanskje var det nettopp denne siden som inspirerte meg til å starte opp denne artikkelserien om «saker vi aldri skrev». POPURLS er en nettside, eller portal hvor alle de største nyhetsaggregatorene er listet opp. Hvis du er en flittig bruker av sosiale nettsider som Delicious, Digg, Reddit, Flickr, metafilter, Youtube, Google news, Yahoo news, Wired, Slashdot, Boingboing, og andre lignende sider – da er Popurls det rette stedet for deg å besøke.

Du får selv muligheten til å tilpasse siden til dine behov og interesser med mangfoldige instillinger. Når du logger inn på siden for første gang så er grensesnittet litt rotete, ihvertfall etter min mening. Det er delt opp etter kilde istedet for emne – for å forklare litt nærmere hva jeg mener med det så er innholdet delt opp under overskrifter som Digg, Delicious, også videre. Dette er litt kjedelig hvis du er ute etter et spesifikk emne som i vårt tilfelle er teknologi. Heldigvis er det instillinger som fikser dette for oss også. Favoritt-grensesnittet mitt heter «Cluster View», og kan velges ved å bruke det valget som heter «Content Layout», dette finner du helt til venstre i menylinjen på denne nettsiden. Når du bruker det anbefalte grensesnittet så blir innholdet delt opp etter emner istedet, dette er blant annet emner som: Tech, Photos, Windows, Mac, Linux, Videos, også videre – noe som passer oss teknologi-freaks utmerket. Du kan selv omrokkere på innholdet ved å trykke på menyvalget som heter «Arange content blocks» og ligger til høyre for det valget jeg fortalte om isted.

Ok, resten regner jeg med at dere finner ut av selv. Men husk å registrere dere for å få mest mulig ut av tjenesten, dette gjøres ved å trykke på en annen kjent webtjeneste som feks. Flickr eller Facebook, og logge inn fra der. OpenID-støtte med andre ord.

popurls.jpg

SocialMedian Vi har tidligere skrevet om dette sosiale nettverket, forskjellen er at siden har gått inn i åpen beta nå – alle er velkommen med andre ord. SocialMedian gir deg muligheten til å dele og finne nyheter i grupper/communities du melder deg inn i. Men det stopper ikke der, du får også muligheten til å følge andre personer på samme måte som i Twitter eller FriendFeed. Dette er en funksjon som virkelig har forandret dette nettverket, for som ellers i verden så er det bestandig noen som yter mer enn andre, og har disse personene den sammen interessen som deg så er det mye verdt å følge de nyhetene denne personen har «klipt ut» eller legger ut selv. På samme måte som i Kudos, eller Digg for den saks skyld, så får du muligheten til å gi poeng – her kalles det derimot å klippe en nyhet. Dermed blir hver enkel nyhet gradert etter hvor populær den er, og dermed er det mye lettere å finne relevante nyheter.

Gruppene man kan delta i er av mange slag, men hovedsaklig er de fleste gruppene teknologirelatert, noe som kanskje ikke er så rart ettersom det ofte er teknologi-freaks som benytter seg av slike nettsteder først. Dette sosiale nettverket er som skapt for bloggere, og journalister – her finner du mange nyheter før de er rukket å bli «brukt opp».

socialmedian.jpg

Techmeme Dette er en klassiker, dette er en nyhetsaggregator for teknologi. Her finner man som oftest de mest relevante teknologinyhetene. Ikke mye mer å si om denne nettsiden, annet enn prøv den.

Techmeme.jpg

Dermed har jeg gått igjennom en av de tenkte artiklene fra uken som gikk, håper den kom til nytte.

Eller er det noen småsaker som jeg også tenkte å dele med dere:

AllCDCovers – Noen ganger er man på leting etter diverse cd-cover, og dette behøver så absolutt ikke å være fordi du er pirat, men fordi du rett og slett vil digitalisere din cd-samling og ta vare på den på din datamaskin. De fleste av oss har vært igjennom det – du finner rett og slett ikke cd-coveret noen steder på nettet, ikke engang i Google Images. Hva gjør man da?

Da tester du ut AllCDCovers, dette er en nettside som er laget ene og alene for å utføre denne lille oppgaven. Perfekt for alle som føler seg plaget av at Cover Flow har et hull i samlingen din. Denne tjenesten gir deg også muligheten til å finne cover til både spill og filmer.

AllCDCovers | CD_DVD Covers in music _ albums | Page 1.jpg

Vis teksten på sangene du spiller i din mediaspiller – Når vi først er inne på musikk så tenkte jeg også å nevne en liten plugin som viser deg teksten til de sangene som spilles i din media-avspiller. Det som er så fantastisk med denne i forhold til de titalls andre lignende pluginsene er at den er kompatibel med veldig mange avspillere, se listen på bildet under for å se hvilke. Last ned herfra.


Show Lyrics in Winamp,iTunes, Windows Media Player etc.jpg


Nokia 1 Call Missed – Det siste bidraget i denne artikkelen er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal mene om. Bildet under viser en telefon som ble funnet av amerikanske soldater i Irak, på telefonen står det «1 Call Missed», og vanligvis ville ikke dette være en så stor sak – men i dette tilfellet har det en interessant forhistorie:

1 Call Missed - heldigvis!
1 Call Missed - heldigvis!

Etter at tre soldater fra bombeskvadronen i den amerikanske hæren nettopp har dødd og flere har blitt såret av fjernstyrte bomber som lå igjen på åstedene, så fant et team denne telefonen – og for en gang skyld er soldatene glade for at en Nokia-telefon ikke virker. Det er akkurat et slikt oppsett som har drept og såret mange soldater i det siste.

Så hva synes dere, skal vi fortsette å gi dere innhold som aldri ble publisert i helgene framover? Eller er dette annenrangs innhold som dere ikke ønsker? Håper på tilbakemeldinger i kommentarfeltet :)

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...