Se de mest populære tv-seriene i Boxee – vi har invitasjoner

Boxee er et mediacenter for Mac og Linux som virkelig er en nytelse å bruke, selv om det bare er i Alpha ennå. Og nå er det blitt enda bedre også, for man kan nå se innhold fra nettsider som Hulu og CBS helt gratis.

Selv om Boxee fortsatt er i privat alpha så nærmer det seg virkelig å bli blandt de beste mediacenter-alternativene for Mac og Linux-brukere, det kan til og med brukes med Apple-TV. Windows-versjonen er fortsatt ikke lansert, men den er i utvikling i følge utviklerne av Boxee. Vi har tidligere skrevet om Boxee i Teknonytt, og selv om det var meget interessant og nyttig allerede da, så er det nå kommet flere nyheter som gjør Boxee til et meget attraktivt alternativ for de fleste.

Her er en introduksjonsvideo laget av utviklerne bak Boxee:

Hva er Boxee?

For en skikkelig oversikt over hva Boxee er, og hvilke funksjoner man får ved å installere det, så anbefaler jeg å lese vår forrige artikkel om programmet. Men her er ihvertfall en kort oppsummering (nyhetene kommer etterpå):

  • Først og fremst et mediacenter som kan spille av media som musikk, bilder, video og tv-serier på din datamaskin, og en tv-skjerm hvis du har koblet en til maskinen din. Det er bygd på XBMC som er et meget populært mediacenter som er open source.
  • Boxee søker automatisk gjennom dine mapper for media på maskinen din og viser deg en oversikt i et meget pent grensesnitt, du får blant annet et bilde av coveret til musikk, video, og tv-serier. Det er også hentet beskrivelser av filene dine på nettet slik at man kan lese om en eventuell film før man setter den på.
  • Når du spiller musikk i Boxee så kan du velge å se teksten fra sangen som spilles, denne blir hentet fra nettet.
  • Boxee samarbeider med diverse leverandører av media på nettet – blant annet Revision3, Last.fm og Hulu.com (Nyhet). Du kan se/høre innhold fra disse leverandørene helt gratis, på en enkel og grei måte.
  • Boxee er et sosialt nettverk også, man kan legge til venner i programmet og sende dem anbefalinger. Dine venner kan også se hva du har merket som bra innhold, og det er flere funksjoner knyttet opp mot det innebygde sosiale nettverket.
  • Mye mer…


Bildet: Velkomstbildet i Boxee, her kan man finne sin site aktivitet, anbefalinger, og sine venners aktivitet.

Det er nå kommet ut en helt ny versjon av Boxee, og denne inneholder flere nyheter som virkelig er verdt en oppgradering. For å oppgradere så logger du deg inn til din profil i Boxee, og klikker på lenken som heter Download i høyre sidestolpe. Her velger du den nedlastingslenken som passer til ditt operativsystem, laster ned, og installerer. Hvis du ikke har fått en invitasjon til Boxee ennå, så er det bare å spørre i kommentarfeltet – vi har fortsatt flere invitasjoner igjen.

Nyheter

Den største nyheten i den nye versjonen av Boxee er muligheten for streaming av TV-show, filmer og klipp fra Hulu, CBS, Comedy Central, og MySpaceTV. Dette betyr at man nå kan se en enorm mengde av gode filmer, tv-serier, klipp, også videre fra noen av de største tv-kanalene i verden. Hva sier du til å ha full tilgang til serier som Prisonbreak, Heroes, Family Guy, Simpsons, Lost, også videre? Og det er ikke snakk om sesong 1 av disse seriene, det er snakk om det siste som er laget av de mest populære seriene i verden – i Norge så er dette innholdet tilgjengelig om ett til to år i framtiden, så hvorfor vente så lenge når man kan se det nå i et enkelt og pent grensesnitt, helt gratis?

Bildet: Boxee har nå innhold fra flere store tv-kanaler og tjeneter på nett – Hulu og CBS er to av dem.

Andre nyheter er blant annet en forbedring i brukergrensesnittet, man kan nå legge til RSS-kilder i et grensesnitt på nettet også, forbedret ytelse, og sist men ikke minst – støtte for bruk av Boxee på Apple TV. For å bruke Boxee sammen med Apple TV så anbefaler jeg å ta en titt på denne guiden (video).

Hvis du ønsker å se innhold fra Hulu og CBS i Boxee (eller på nettet) så anbefaler jeg at dere leser vår artikkel om hvordan man kan se innhold fra Hulu og andre lignende nettsider i Norge, for det er ellers umulig for oss nordmenn å se dette. Følg guiden og installer Hotspot Shield, og før du ser innhold som stammer fra Hulu og CBS i Boxee så passer du på at du har slått på Hotspot Shield slik at det vil fungere som forventet.

Dropbox og Boxee – de perfekte samarbeidspartnere?

Da jeg skummet igjennom bloggen til Boxee etter kilder til denne artikkelen så oppdaget jeg noe interessant, et tips om hvordan man kan få Boxee til å konstant oppdatere seg på mediafiler som du deler med dine venner.

Dette krever at man fra før bruker Dropbox som vi tidligere har skrevet om her i Teknonytt, kort fortalt så er Dropbox et program som gjør det veldig enkelt for deg å synkronisere filer og mapper på tvers av datamaskiner og operativsystemer. Man kan også dele filer med andre Dropbox-brukere, noe vi skal bruke i dette korte, og enkle tipset. Hvis du ikke har en Dropbox-konto fra før så laster du ned programmet og registrerer deg på deres hjemmeside.

For å gjøre det mulig å synkronisere mediafiler med dine venner i Boxee så må du navigere til følgende sted i programmet: Settings->Media Sources – velg så å legge til en lokal kilde (add local source), og velg Dropbox-mappen som din kilde. Når dine venner nå legger til musikk, bilder eller video i denne mappen så vil Boxee automatisk oppdatere seg og gjøre filene tilgjengelig for deg med engang – kjekt, ikke sant?

Er Boxee noe for deg? Hvis du ønsker en invitasjon, eller bare å legge igjen en kommentar – kom med det i kommentarfeltet under.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...