Seinfeld og Gates-kampanjen Akt 2 – Fra forferdelig til bedre!

Da er episode to av den enorme reklame-kampanjen til Microsoft ute i det fri, og selv om denne episoden har fått en varmere mottakelse enn den første så er det mange som mener at dette fortsatt ikke er verdt de 1,5 milliarder kroner som er brukt på denne kampanjen.

Den første annonsen i denne milliard-kampanjen fikk en meget laber mottakelse fra alle hold, det var rett og slett vanskelig for folk å forstå hva de mente, og hva annonsen handlet om. Ordene Microsoft og Windows var totalt fraværende. En samlet internasjonal bloggosfære var ikke nådige i sin dom:

Spørsmålet er om Microsoft er en gjeng idioter som virkelig har satset på feil hest denne gangen, eller om de er en gjeng med genier – det ryktes nemlig at episode en kun var en teaser for noe vi virkelig kan glede oss til, og all PR er god PR – folk har lagt merke til kampanjen med engang, hva mer kan man forvente? Dette gjør at folk vil fortsette å følge med videre selv om de forventer seg nye annonser som det lukter dritt av. Jeg har en aldri så liten følelse av at vi kommer til å bli overrasket – om det er en positiv overraskelse eller en negativ en, det er fortsatt usikkert.

Så kom episode 2 ut:

Personlig så liker jeg ikke humoren til Jerry Seinfeld, den er gått ut på dato for min del. Men jeg kan se at denne videoen kan slå an hos enkelte, men det jeg virkelig legger merke til er at det er en rød tråd i annonsen denne gangen. Microsoft prøver nå å komme i kontakt med grasrota – om dette faktisk vil skje er en annen sak. Men det er ikke vanskelig å se at vi får mer informasjon for hver episode som går, og jeg gleder meg faktisk til å se hva som kommer neste gang.

Her er et lite snitt av den internasjonale bloggosfærens meninger om del to av kamapanjen:

Hva synes dere? Prøver Microsoft for hardt? Kan de noensinne oppnå den kulhetsfaktoren som Apple har fått? Og sist men ikke minst – vil denne kampanjen være verdt de 1500 millionene som er invistert i dem?

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...