Shadow: Full kontroll over utklippstavlen [MacOS]

Enten du er på utkikk etter et verktøy som husker gamle utklipp til utklippstavlen, eller om du allerede har et slikt verktøy – les denne artikkelen, for her kan du lære mer om et verktøy for Mac som er helt genialt.

Vi har tidligere skrytt av JumpCut, en manager for utklippstavlen som fungerer som forventet – intet mindre, og intet mer. Og jeg har hele tiden tenkt som så at det er slik det skal være, det jo tross alt bare en måte å nå sine utklipp på når de kommer lenger bak i rekken. Og betenkelig er det at hverken Microsoft eller Apple har en slik funksjon innebygd i operativsystemet sitt, det er for dumt at man i utgangspunktet bare kan glemme et utklipp hvis det er gjort et nytt etterpå.

Idag kom jeg over et lite program for Mac som heter Shadow, dette er en utklippstavle-manager som virkelig har gjort inntrykk på meg i løpet av den lille tiden jeg foreløpig har testet det. Men er det nok til å skifte fra mitt gamle verktøy, Jumpcut? Her er en liten oppsummering av hva dette verktøyet kan gjøre for deg, og hva jeg syns om det:

Grensesnitt

Jeg tenkte å starte med grensesnittet, for selv om dette har en mindre betydning i forhold til funksjoner, som selvfølgelig blir det viktigste i en slik sammenheng, så er det for meg viktig at det hele ser innbydende ut. Og det gjør Shadow på en måte jeg aldri før har sett på et lignende verktøy, grensesnittet er i typisk Bezel-stil og passer helt utmerket inn i Mac OS X med sitt design. Man får en følelse av balanse og harmoni før man engang har prøvd godsakene.

shadow.png

Alt er lett forståelig og oversiktlig fra første stund, og man forstår raskt hvordan man skal ta nytte av dette verktøyet.

En ny vri

Selv om design og brukeropplevelse er høyt ansett hos meg, så er funksjoner tross alt det viktigste – så har egentlig Shadow noe å tilby der da?

Det har det nemlig, for Shadow har innført en helt ny vri på sitt utklippstavle-verktøy – man kan bruke det på tvers av nettverket der man befinner seg. Shadow benytter seg nemlig av Bonjour-nettverket som er tilgjengelig for Mac, noe som gjør dette til en hit for diverse arbeidsmiljøer og bedrifter – helt gratis!

Man kan opprette flere forskjellige utklippstavler (profiler) og velge om man vil dele hver enkel av dem, og denne funksjonen kan virkelig hjelpe når man ønsker å dele opp arbeid og utklippstavler i flere prosjekter, i tillegg til å gi deg muligheten til å skille arbeid og private utklipp. For meg og min hverdag er dette helt genialt, og kommer til å hjelpe meg veldig mye framover – noe jeg er helt sikker på at jeg ikke er alene om.

Veldig enkelt å bruke

En annen ting jeg virkelig har falt for når det gjelder Shadow er hvor enkelt det er å bruke, det første man gjør når det er installert er å angi en egen tastatursnarvei. I mitt tilfelle valge jeg Ctrl-Esc , dette fordi jeg har veldig mange verktøy som spiser opp mine valgalternativer, men det er helt og holdent opp til hver enkelt hva man skal bruke som tastatursnarvei her.

Å bla i utklippene er veldig enkelt, og når man ønsker å lime inn noe så trykker man bare Mellomrom, enklere blir det ikke.

Oppsummering

Det er vanskelig å ikke virke litt halvrar når man skriver denne artikkelen, det er jo tross alt bare et verktøy som husker dine utklipp, ikke sant? Faktisk så er det nettopp det dette er, men det hindrer ikke meg i å hyle av begeistring. For dette er et veldig godt produkt, og er nok det beste man finner av slike verktøy per dags dato – og det som får meg til å virkelig glede meg er at dette kun er en betaversjon – skal bli morsomt å se fortsettelsen på dette.

Hvis du savner et verktøy som kan hjelpe deg med å huske på utklipp, samtidig som det holder orden i dine utklipp og eventuelt deler det med dine kolleger, ansatte, medelever, prosjekt-samarbeidspartnere, også videre – da er dette noe for deg, helt klart.

Og skulle du ha et lignende verktøy fra før så anbefaler jeg å ta en liten titt på dette også, sjansen for at du liker det er nemlig stor.

Last ned Shadow fra denne siden, helt gratis.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...