ShowMeDo – Stor Tutorialside Helt Gratis

ShowMeDo er en webside som handler om video laget av folket, for folket. Men her er det ikke snakk om slike videoer som man finner på Youtube, dette er videoer man lærer noe av.

showmedo_.png

Videoguidene er delt opp i følgende kategorier: programmerings-verktøy, Weutvikling, Office ferdigheter, Grafikk, Linux og Programmering for nybegynnere. I tillegg til dette så er følgende programmeringsspråk kategorier der: Python, Java, Ruby, Javascript og Perl. Man kan også finne videoer av interesse her hvis du ikke er helt inn i programmering og de andre kategoriene jeg har nevnt, men selv om man kan finne videoer hvor man tar for seg f.eks. kaffekoking her, så handler de fleste videoene hovedsaklig om å bli bedre i bruken av sin datamaskin.

Jeg kan nevne tre eksempler på titler som man kan finne på denne flotte tutorialsiden:

  1. Getting started with WordPress
  2. Basic Car Maintenance
  3. The perfect cup of cofee

Man kan altså finne hverdagslige temaer her, selv om teknologi går igjen veldig ofte. Å spille av en video foregår på samme måte som i Youtube, klikk på en link og trykk deretter på play for å starte den. Takler du Youtube så takler du også ShowMeDo.

Føler du at du sitter på kunnskaper som andre kan ha nytte av, så kan du selv lage en eller flere, ja kanskje en hel serie med videoguider for å lære det bort til andre. Dette har ShowMeDo gjort veldig enkelt og intuitivt å gjennomføre med  «screencasting», hvor man lager en video på maks fem minutter uten noe klipping og stopp. Dette er bedre forklart i ShowMeDo’s egen Wiki.

Nettsiden finner du på www.showmedo.com

Til lykke med å lære eller lære bort.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...