Slik finner du de mest populære lenkene på Twitter

Les hvordan du kan finne de mest populære lenkene i ditt interessefelt på Twitter – med denne tjenesten kan du søke etter relevante søkeord og finne de mest populære lenkene som er relatert til disse.

Twitter – har du ikke hørt om denne tjenesten så har du rett og slett vært bortreist på en helt annen planet den siste tiden. Men det er helt ok, Twitter er ikke og skal heller ikke være for alle.

Men for oss som faktisk interesserer oss for den populære tjenesten, så kommer alle Twitter-tips godt med – vi vil bare ha mer og mer av dem. Avhengig vil noen si, litt i overkant interessert vil jeg si.

Nøkkelordsøk på Twitter

Derfor tenkte jeg nå å tipse om en søkemotor som finner de mest populære lenkene på Twitter, og ikke bare det – den finner dem på basis av et nøkkelordsøk du utfører. Tjenesten heter Topsy, og er uten tvil en av de bedre Twitter-søkemotorene jeg har vært borti.

Topsy er en brukervennlig, enkel og meget nyttig søkemotor hvor man finner relevante og populære lenker fra Twitter (foto: Bitnett.no).
Topsy er en brukervennlig og meget nyttig søkemotor hvor man finner relevante og populære lenker fra Twitter (foto: Bitnett.no).

Som et eksempel på hvordan Topsy fungerer, så søker vi etter «Mac freeware», man vil da få opp et resultat som bildet under viser. Her blir funnene rangert etter relevanse og hvor mange ganger de har blitt postet på Twitter. Man kan velge hvilken tidsperiode søket skal gjelde i: hele tiden, den siste måneden, uken, dagen eller timen.

Her har vi søkt på nøkkelordene "Mac freeware", man får da opp de mest populære lenkene (foto: Bitnett.no).
Her har vi søkt på nøkkelordene «Mac freeware», man får da opp de mest populære lenkene (foto: Bitnett.no).

Finn nye brukere å følge på Twitter

Til høyre på resultatsiden så blir man også vist hvem som har tvitret nøkkelordene du søkte etter mest i tidsperioden du valgte – dette er ganske enkelt genialt da man kan bruke det til å finne relevante personer å følge på Twitter også.

Som sagt så er dette en av de søketjenestene for Twitter som jeg liker best, men det er ingen garanti for at andre skal like den like godt. Om du ikke er en fan, og liker en annen tjeneste bedre – gi oss et tips om hvilken søkemotor du vil anbefale i kommentarfeltet.

Du finner Topsy på følgende nettadresse:

Om du er glad i data, teknologi og spesielt gode lenker og tips for Web, Mac og Windows – følg meg på Twitter!

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...