Slik frigjør du musikk fra iTunes [Mac]

I denne artikkelen så viser vi deg tre forskjellige programmer for Mac OS X som kan hjelpe deg å frigjøre musikk fra Apples jerngrep (DRM), og til slutt brenne den på en spillbar CD som du kan bruke på din neste fest eller høytidsdag.

Hvorvidt fildeling skal være lovlig eller ikke er en diskusjon vi ikke ønsker å ta her i denne artikkelen, men det vi ønsker å si noen ord om er Apples jerngrep på musikk man har kjøpt med hardt opptjente kroner i iTunes Store. Med sin egen versjon av DRM – Apple Fairplay, så setter de begrensninger på hvor man kan bruke musikken sin, og man kan til og med bli nektet å overføre musikk fra sin iPod til andre musikkspillere og lagringsmedier. Dette skal vi hjelpe deg med i denne artikkelen.

FairGame

Dette er en applikasjon som på en enkel og intuitiv måte hjelper deg å låse opp musikk som er låst til Apples FairPlay (DRM). Alt du behøver å gjøre er å velge hvilke sanger du ønsker å låse opp, klikk der det står «Process songs», også venter du i et par minutter uten å røre noe som helst (viktig).

FairGame bruker iTunes egen omkoder slik at musikken beholder sin metadata, sangtekster og cover-bilder.

Dette programmet er så enkelt å bruke at hvem som helst bør være i stand til å ta nytte av det.

iPodDisk

Dette programmet hjelper deg å «redde» kopibeskyttet musikk ut fra din iPod.

Disse to programmene er forsåvidt alt du behøver for å ta nytte av kopibeskyttet musikk fra iTunes Store, og begge programmene er laget på en slik måte at man skal forstå det lett. Men hvis man også ønsker å brenne musikk på en spillbar CD etter at man har fjernet kopibeskyttelsen så finnes det gratisprogrammer for dette også. SimplyBurns er et program jeg kan anbefale av hele mitt hjerte, det er enkelt og det gjør jobben sin pluss litt til.

Ta nytte av disse programmene, men husk å kun bruke det til din egen musikk og ikke for å dele det på ulovlige fildelingsnettverk – ikke hvis du ønsker å følge norsk lov ihvertfall.

Relaterte artikler

Slik finner du det rimeligste mobilabonnementet

I dagens marked er det en overflod av mobilabonnementer...

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...