Slik sikrer du din Mac mot tyveri

Det går mot høst og skoler og studier er for fullt igang igjen, noe som selvsagt er positivt for de fleste etter en lang og doven sommer. Men det er også nå høysesongen for tyveri starter, for det finnes nemlig ikke noe lettere offer enn studenter med sin dyre bærbare datamaskin. Men er du så heldig at du bruker en Mac så har du ihvertfall mulighet til å sikre deg mye bedre, og du kan også sikre bevis mot en eventuell kjetring. Hvordan? Les videre.

lockdown.png

Tidligere har en applikasjon med navnet iAlertU vært det store når det gjelder å tyverisikre din Mac, men problemet er at det har vært relativt avansert å sette det opp. Det har også vært en del problemer med å få det kompatibelt med Leopard-installasjoner. Heldigvis er dette problemet fikset nå, og frelseren heter Lockdown.

Lockdown er bygget på det gamle iAlertU-programmet, men her er alt gjort i typisk Apple-ånd – det er enkelt å installere og sette opp, i tillegg til å være godt integrert i operativssytemet og se pent ut. Etter at du har installert programmet så kan enkelt stille det inn etter egne behov og ønsker, men hovedsaklig bygger det på bruk av tre ting – iSight-kameraet på din Mac, bevegelsessensorene på Mac’en, og sist men ikke minst det som gjør det hele litt morsomt også, din iRemote.


Når du ønsker å sikre din Mac så trenger du bare å holde nede «menu»-knappen på din iRemote i et par sekunder slik at den slår på din alarm. Dette minner veldig på en bilalarm hvor du faktisk også får en bekreftelse på at alarmen er slått på ved hjelp av den typiske «BIP-BIP-lyden» som bilalarmer også har når du slår de på. Det er nesten sånn at man slår den på bare for å briefe. Dette vil låse din maskin helt, og bare et klikk på iRemote kan vekke den igjen. Men en ting til kan vekke den med et brøl, bokstavelig talt faktisk. For hvis en kjeltring skal være så uheldig å velge akkurat din Mac, så vil den ved den minste bevegelse (du kan stille inn følsomheten selv) lage en lyd som nesten garantert vil vekke jaktinnstinktet i deg, og «bytte-innstinktet» i tyven. Og hvis tyven er av den sta typen som skal ta med seg din Mac under armen når han/hun løper, koste hva det koste vil, så har du et trumf i ermet – din Mac tar et foto og av personen som stjal den og sender til deg per epost. Dette gir ihvertfall Sjonkel blå noe å jobbe ut ifra om ikke annet.

Det er flere muligheter for hvordan du vil at dette skal virke for deg, så du behøver ikke å ha det slik jeg nå har beskrevet. Dette er selvfølgelig ikke helt sikkert, langt ifra faktisk, men det øker dine odds endel for at et tyveri ikke skal fullføres. Og hvs du er så uheldig at det allikevel blir gjennomført, så har du ihvertfall noen bevis å levere politiet – noe som er mye bedre enn å beskrive en mann i svart hettegenser og sløve øyne – halve Oslo med andre ord :p

Programmet kan lastes ned herfra.

Relaterte artikler

Hva er en kryptolommebok?

Kryptolommebøker har utviklet seg til å bli en uunnværlig...

Kryptovalutaens utvikling: Forståelse av dens fortid

Siden Bitcoin så dagens lys i 2009, har kryptovalutaer...

Luftfukter: en guide til optimal innendørs luftfuktighet

Luftfuktere er blitt en uunnværlig del av mange husholdninger,...

Mobildeksel – den stilige beskytteren

Noe så hverdagslig som et mobildeksel kan fort bli...

Kan du kjøpe sko med krypto?

Kryptovalutaer har gradvis integrert seg i vår hverdag, og...