Socialbrowse: Twitter for linker

Socialbrowse har akkurat blitt lansert i privat beta, og i en tid hvor det blir lansert flere titalls sosiale nettverk i uken så er kanskje ikke dette en stor nyhet. Men for min egen del så skulle det vise seg å bli en av de tjenestene jeg bruker daglig, faktisk flere ganger daglig.

Socialbrowse er et Firefox-tillegg som gjør at man får ekstra sidestolpe og to ekstra knapper i verktøylinjen. Men det er selvfølgelig ikke bare et tillegg, i hovedsak er dette et sosialt nettverk hvor man følger andre personer på samme måte som i Twitter – forskjellen er at her poster man lenker til gode nettsteder og artikler istedet for meningsløse setninger (jeg sier ikke at alt som blir postet i Twitter er meningsløst, men det er mye som ikke gir noe mening i det hele tatt der). Dette er ikke noe «Ut-av-mæ-sjæl-opplevelse», men det duger nok til at man får lyst til å bruke tjenesten mer enn en gang.

Når det gjelder funksjonaliteten i Firefox så har man som sagt en sidestolpe hvor det er en oversikt over de siste postede linkene fra de du følger, dine venner og en egen boks som er ment til å invitere venner til tjenesten. Man får ti inviteringer når man registrerer seg, og jeg har akkurat så mange å gi bort til de første som spør, eneste kravet jeg stiller er at de som får en invitasjon fra meg bruker en eller to av sine til andre Teknonytt-lesere hvis det viser seg å være nødvendig – noe som slett ikke er sikkert.

Det legger seg også to knapper oppe i verktøylinjen til høyre for adresselinjen i Firefox, disse knappene er der for å gjøre følgende: Slå sidestolpen av og på, besøke sin profil på nettsiden til Socialbrowser, og for å poste den siden man befinner seg på til communitiet og de som følger deg.

Jeg vil anbefale de som liker å få masse linker og forslag til nye nettsider og artikler å få tak i en beta-invitasjon så raskt som mulig, dette er en tjeneste som kan vise seg å bli en av dem du bruker mest.

Relaterte artikler

Fabel

Denne lydbok-appen er i ferd med å ta Norge...

Nextory

Denne populære strømmetjenesten for e-bøker og lydbøker har tatt...

Hvordan sørge for sikkerhetskopiering av iPhone-filene dine

Med så mye av livet vårt lagret på smarttelefonen,...

Beskytt Steam-kontoen din

Steam-konto er som å ha sin helt egen digitale...

Strim

Strim er en norsk strømmetjeneste som samler både klassiske...